Lapsuuden unelmasta tuli totta: suomalainen Mestarien liiga -voittaja kertoo nyt juhlinnoista – "Koko viikko"

Jalkapallomaalivahti Katriina Talaslahden lapsuuden unelma toteutui elokuun lopussa, kun hän pääsi juhlimaan Lyonin riveissä naisten Mestarien liigan voittoa. Iso voitto vaati myös asiaankuuluvat juhlat.

– Koko viikko oli sellaista juhlahumua. Kyllä sitä juhlittiin paljon ja käytiin tyttöjen ja joukkueen kanssa syömässä. Itse asiassa tämän kuun lopussa lähdetään vielä yhdessä jengin kanssa juhlimaan, Talaslahti, 20, kertoi videoyhteydellä C Morelle Petri Pasasen haastattelussa.

Viidennen kerran peräkkäin naisten Mestarien liigan valloittanut suurseura Lyon kukisti Espanjan San Sebastiánissa pelatussa loppuottelussa Wolfsburgin maalein 3–1. Taiston vaihtopenkiltä seurannut Talaslahti kuvailee sitä hienoksi hetkeksi, kun ottelua oli vähän jäljellä ja hän tiesi, että se päättyy joukkueensa voittoon.

– Siinä kohtaa oli mielessä, että nyt me on tehty se. Ollaan niin kauan treenattu tyttöjen kanssa sitä varten, että voitaisiin voittaa Mestarien liiga, vuoden joukkuetta edustanut suomalainen kuvaili.

Talaslahden saavutus on suomalaisittain harvinainen. Sinivalkoisista jalkapalloilijoista Mestarien liigan ovat miehissä voittaneet Jari Litmanen ja Sami Hyypiä. Naisissa Mestarien liigaa edeltäneen Uefa cupin voittoa olivat juhlineet suomalaisista 2000-luvun alkupuolella Sanna Valkonen ja Laura Österberg Kalmari kahdesti sekä Jessica Julin kerran.

Katriina Talaslahti, Mestarien liiga -voittaja. Miltä se kuulostaa?

– Tosi hyvältä. Onhan se yksi minun unelmistani, joka tuli toteen. Se on ollut pienestä asti minun unelmanani, niin kyllä se tuntuu hienolta.

Halu ykkösmaalivahdiksi

Talaslahti on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo useita vuosia ulkomailla. Hän muutti Saksaan 13-vuotiaana, oli ensin vuoden 1. FC Nürnbergin junioreissa ja edusti sen jälkeen Bayern Müncheniä vuosina 2015–19. Pitkä aika saksalaisessa huippuorganisaatiossa kouli lupausta arvokkaalla tavalla.

– Se toi minulle tosi paljon uusia oppeja, pääsin tosi hyvän jengin kanssa pelaamaan. Ne fasiliteetit siellä ovat nuorelle pelaajalle ihan maailman ykkösluokkaa. Kyllä se kehitti minua pelaajana, Talaslahti sanoi München-ajastaan.

Seuraava askel Lyonissa vaatii kuitenkin paljon: Ranskan maajoukkuevahti Sarah Bouhaddia on tolppien välistä vaikea syrjäyttää. Talaslahti taistelee tällä hetkellä kakkosvahdin paikasta espanjalaisen Lola Gallardon kanssa.

– Kyllähän maalivahdeilla aina on niin, että sitä haluaisi olla ykkösmaalivahti. Se on minullakin tavoitteena, minulla on tällä hetkellä vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Sen ajan ajattelin pysyä lyönnissä.

– Haluan olla itse se ykkösveska. Saa nyt nähdä, mutta toivottavasti ainakin lähivuosina tulee enemmän peliaikaa ja pääsisi sitä kautta ykkösveskaksi. 

1:38
Katriina Talaslahti siirtyi Bayern Münchenistä Lyoniin kesällä 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja