Suomalaisjalkapalloilija juhlii Mestarien liigan voittoa!

1:38
Tulosruutu jututti Katriina Talaslahtea kesällä 2019, kun hän oli siirtynyt Lyoniin.

Suomalaismaalivahti Katriina Talaslahden edustama Lyon on voittanut jalkapallon naisten Mestarien liigan. Naisten jalkapallon kestomenestyjä kaatoi sunnuntai-iltana Espanjan San Sebastiánissa pelatussa loppuottelussa Wolfsburgin maalein 3–1.

Lyonin maalit iskivät Eugénie Le Sommer, Saki Kumagai ja Sara Björk Gunnarsdóttir. Lyonin 1–2-kavennusmaalin teki Alexandra Popp. 19-vuotias Talaslahti oli finaalissa Lyonin varamaalivahti ja seurasi ottelun vaihtopenkiltä. 

Lyon voitti naisten Mestarien liigan jo viidennen kerran peräkkäin. Kaikkiaan sillä on Mestarien liigan voittoja seitsemän.

Viime vuonna Bayern Münchenistä Lyoniin siirtynyt Talaslahti on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut naisten Mestarien liigan, kun kilpailu on tunnettu kaudesta 2009–10 lähtien sillä nimellä. Mestarien liigaa edeltäneen Uefa cupin voittoa olivat juhlineet suomalaisista Sanna Valkonen ja Laura Österberg Kalmari kahdesti (2003 ja 2004) sekä Jessica Julin kerran (2004).

Miehissä jalkapallon Mestarien liigan voiton on saavuttanut kaksi suomalaispelaajaa: Jari Litmanen Ajaxissa vuonna 1995 ja Sami Hyypiä Liverpoolissa 2005.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja