Bayern München on Super Cupin voittaja! Häkellyttävä putki jatkuu – Sevilla-hyökkääjää mahtaa kismittää kirpeästi

Bayern München selätti urhoollisesti taistelleen Sevillan ja voitti Uefan Super Cupin jalkapallo-ottelun Budapestissä. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan mestarien välinen taisto eteni niin sanottuun jatko-otteluun ja Bayern väänsi pelin lopulta jatkoilla edukseen lukemin 2–1.

Varsinaisen peliajan ainoat hyväksytyt maalit syntyivät avausjaksolla. Ensimmäisestä osumasta vastasi Sevilla, kun Bayern-puolustaja David Alaba taklasi Sevillan Ivan Rakiticin maalin edessä kumoon ja Lucas Ocampos ampui siitä seuranneen rangaistuspotkun alakulmaan.

Bayernin tasoituksesta vastasi Leon Goretzka. Näyttävän esityön maalin eteen tarjoilivat Thomas Müller ja Müllerin keskityksestä upean pudotuksen Goretzkalle pistänyt Robert Lewandowski.

Kenttätapahtumia hallinnut Bayern sai toisella jaksolla pallon kahdestikin maaliin, mutta kumpaakaan osumaa ei hyväksytty. Lewandowskin ja Müllerin namuttelusta seurannut Lewandowskin viimeistely jäi vaille tulostaulun kiitosta, sillä Lewandowski oli ollut niukasti paitsiossa.

Myöhemmin Leroy Sanén viimeistelyä edelsi puolestaan tilanne, jossa Lewandowskin katsottiin syyllistyneen rikkeeseen. Sevillan Sergio Escudero kaatui kevyeltä näyttäneen kontaktin jälkeen maahan.

Sevillalla oli huipputilaisuus ottelun ratkaisuun aivan varsinaisen peliajan viime minuuteilla. Kentälle vaihdettu hyökkääjä Youssef En-Nesyri karkasi läpiajoon, mutta Bayern-maalivahti Manuel Neuer venyi vasenta kulmaa kohti suunnanneen laukauksen tielle.

Jatko-ottelun alussa En-Nesyri oli todella lähellä maalaamista, mutta pallo kimmahti Neuerin torjunnasta tolppaan ja Bayern selvisi. Ratkaisijaksi jatkoilla nousi myöhemmin Bayernin vaihtomies Javi Martínez, joka puski irtopallon vasempaan yläkulmaan.

Altavastaajana iltaan lähtenyt Sevilla puolusti suuren osan ottelua urhoollisesti alas vetäytyen. Sillä oli silti saumansa. Menetetyt läheltä piti -tilanteet mahtavat tämän jälkeen kismittää marokkolaiskärki En-Nesyriä.

Super Cup toista kertaa Bayernille

Mestarien liigankin edellisellä täysosumakaudellaan vienyt Bayern München voitti Super Cupin toista kertaa historiassaan. Samalla se jatkoi voitolla häkellyttävää putkeaan: Bayern on viimeksi hävinnyt kilpailullisen ottelun joulukuun alussa 2019. Saksalainen jättiseura on nyt pelannut 32 ottelua putkeen ilman tappioita.

Eurooppa-liigan voittaja Sevilla oli hävinnyt viimeksi 9. helmikuuta, 21 ottelua tätä ennen, mutta nyt sen pitkä tappioton putki tuli päätökseensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja