Lapseton mies sohaisi muurahaispesään: Ovatko vanhemmat liian laiskoja kokkaamaan?

Ovatko perheen yhteiset ruokahetket historiaa ja onko ruoanlaitto todella ajanhaaskausta?

Makuja-sivuston Sivumaku-ruokablogaaja Jani Kinnunen herätti kiivaan keskustelun viime syksynä kirjoitettuaan kärkkään tekstin nykyperheiden ruokavalinnoista ja kasvatusmenetelmistä. Keskustelu aiheesta jatkuu, kun Sivumaku-blogin tuoreimmassa tekstissä tartutaan jälleen suomalaisten ruokavalintoihin. Perimmäisenä kysymyksenä blogikirjoituksessa pohditaan, miten ihmisistä on tullut niin kiireisiä ja tehokkaita, ettei ruoanlaitolle ole enää aikaa.

– Miksi vaivata perheen arkea ja pakottaa kaikki istumaan samaan aikaan ruokapöytään? Miksi hankaloittaa kaikkien elämää, kun jokainen voi mikrottaa ruokansa juuri silloin, kun se omaan aikatauluun sopii? Kätevää ja tehokasta. Yhteinen ruokahetki vain sotkee kuvioita ja aiheuttaa vaivaa. Arki on nykyisin niin kiireistä. Ei kai lasten harrastusten tarvitse kärsiä ruoan takia? Voivat ostaa vaikka sämpylän hallilla ja syödä iltapalaa, kun palaavat, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnunen on kerännyt yhteen nipun yleisimpiä perusteluja siitä, miksi ruokaa ei ehditä tai haluta tehdä ja miten luomu- ja lähiruokaan usein suhtaudutaan. Käsittelyyn nousevat niin ituhippien luomuhössötys, lisäainehysteria kuin kaupan einesruoat

– Sitten ne puhuu niistä lisäaineista. Hei oikeesti, C-vitamiinillakin on E-koodi! Aivan järkyttävää hysteriaa. Suomalaiset on rehtiä kansaa. Ei täällä tehdä mitään ruokahuijauksia, mistä noi vauhkoo. Kaikki on tutkittua ja tosi turvallista. Kauanko niiden kauppareissuissakin menee, kun tarvii tuoteselosteita lukea? Ei kai meille nyt mitään vaarallista myytäisi -- suomalaisessa kaupassa? Lisäaineillahan varmistetaan, että ruoka säilyy pitkään ja on turvallista. Eihän siitä tulis mitään, jos koko ajan täytyisi käydä kaupassa hakemassa ihan tuoretta ruokaa, joka pilaantuu parissa päivässä, Kinnunen sivaltaa.

Lue koko kirjoitus Sivumaku-blogista

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat