Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"

10:59Energiaa ja kylläisyyttä päivään – pienillä muutoksilla parempi aamupalaPienillä muutoksilla saat paremman aamupalan, vinkkaa hyvinvointivalmentaja Liisa Saukkonen videolla.
Julkaistu 10.06.2025 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hyvinvointivalmentaja Liisa Saukkonen kannustaa naisia syömään aamupalalla enemmän ja fiksummin.

Naisten hormonitoimintaan erikoistunut hyvinvointivalmentaja Liisa Saukkonen kertoi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten vaihdevuosioireet yllättävät monet naiset jo ennen varsinaista menopaussia.  

– Esivaihdevuodet on vähän vaietumpi asia. Kyseessä on ajanjakso, jossa tosi moni nainen joutuu sellaiseen tilaan, ettei oikein tiedä, mitä hemmettiä kehossa tapahtuu.

Saukkosen mukaan esivaihdevuosien hormonaalinen muutos vaikuttaa myös naisten suolistoon negatiivisesti. 

– Ja sen takia on vielä tärkeämpää, mitä me syömme, miksi me syömme ja monelta me syömme – että se ei mene sellaiseksi sokeripuputtamiseksi.

Saukkonen kertoo käyneensä keskustelua ruokavalion tärkeydestä monien asiakkaidensa kanssa 20 vuoden aikana. 

Lue myös: Paras proteiinin lähde? Näitä Hanna Partanen suosittelee jokaisen ruokavalioon

Kolme tärkeintä pointtia aamupalalle

Hyvinvointivalmentaja satsaisi erityisesti hyvään aamupalaan.

– Olisi ihanaa, jos alkaisimme syömään aamupalalla enemmän ja fiksummin.

Hän nostaa esiin kolme tärkeintä pointtia, mitä aamupalalla tulisi ottaa huomioon: 

– Tarpeeksi proteiinia, kuituja ja hyviä rasvoja. Ei tarvitse olla dieetillä, eikä tehdä asioista liian vaikeita.

Saukkonen toi studioon mukaan aamupalakattauksen, josta löytyi muun muassa ravitsevaa munakasta sekä proteiinipannareita. 

Lue myös: Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus suosikkiaamiaisesta

Parempaa puuroa

Valmentajalla oli myös tärkeä havainto suomalaisten puurotottumuksista: monien aamupuurosta puuttuvat lisukkeet, jotka tekisivät annoksesta ravitsevan.

Studiossa maistelussa oli kookosmaitoon tehtyä chiapuuroa, jossa mukana oli siemeniä, pähkinöitä ja kuitupitoisia marjoja.

– Tämä on heti fiksumpi kuin puuro, mihin ei lisätä mitään. Tää pitää todella paljon kylläisempänä.

Entä jos aamulla ei ole nälkä? Katso videolta hyvinvointivalmentajan aamupalavinkit. 

Lue myös: Reijon aamupuuro on melkoinen jytky: "Laiskan tapa täyttää vatsa"

Lisää aiheesta:

Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroaSuositun ruokakilpailun voittanut Terhi toivoisi suomalaisten ottavan yhden ainesosan omakseen: "Oikeasti superruokaa"Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus suosikkiaamiaisestaPatrik Borg paljastaa aamupuuronsa ohjeenEmma Kimiläinen on syönyt saman aamupalan jo neljä vuotta putkeen
RuokaAamiainenVaihdevuodetHuomenta SuomiUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • pe08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?