Laihdutatko? Laske kaloreiden sijaan näitä asioita

Kahdeksan lasia vettä päivässä, vähintään seitsemän tuntia unta yössä ja kahdella aterialla päivässä vihanneksia – terveellisen elämäntavan kulmakivet on hyvä kerrata välillä.

Laihdutusprojektin alkaessa kalorien laskeminen on yksi ensimmäisistä keinoista, joka monelle tulee mieleen. Ruokavalio on toki tärkeä osa laihduttamista, mutta kalorien sijaan kannattaisi laskea jotain ihan muuta.

Treenien määrä – vähintään neljä viikossa

Tuloksia syntyy vain tekemällä ja tekeminen on paljon helpompaa, kun siihen on rutiini. Treenaa siis vähintään neljä kertaa viikossa.

Yöunien pituus – ainakin seitsemän tuntia yössä

Alle seitsemän tunnin yöunet saavat elimistön tuottamaan vähemmän sekä gerliiniä että leptiiniä. Ne ovat hormoneita, jotka vaikuttavat kylläisyyden- ja näläntunteiden säätelyyn.

Vesilasilliset – ei alle kahdeksaa päivässä

Nestehukasta kärsivän kehon aineenvaihdunta hidastuu, jolloin myös laihtuminen muuttuu hankalammaksi.

Vihannekset – syö kaksi kertaa päivässä

Vihanneksia pitäisi syödä reilusti ainakin kahdella aterialla päivässä. Niiden sisältämä kuitu ja vesi pitävät sinut kylläisenä, etkä sorru herkkuhoukutuksiin niin herkästi.

Nouse ylös – vähintään kerran tunnissa

Kun joudut istumaan pitkään, nouse vähintään kerran tunnissa ylös ja jaloittele kunnolla. Säännöllinen katko istumisputkeen on erittäin tärkeää yleisen terveyden ja siten myös laihtumisen kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat