Kuvat: Seuraavan sukupolven BMW:n 5-sarja bongattu ensitesteissä

BMW:n 5-sarjan nykyinen eli 6. sukupolvi koki juuri faceliftin, mutta tehdas valmistautuu jo seuraajan esittelyyn. Vuonna 2016 markkinoille odotettu 7. sukupolven malli on nähty ensimmäistä kertaa katutesteissä. Uudessa mallissa kiinnitetään entistä enemmän huomiota painonsäästöön ja auto tuleekin rakentumaan BMW:n uudelle pohjalevylle, jota tullaan käyttämään tulevaisuudessa myös 5-sarjan lisäksi 6- ja 7-sarjan malleissa.

Liikenteessä nähty testiyksilö oli varsin raskaasti naamioita, mutta kuvista näkee olemuksen olevan aikaisempaa sulavampi. Mallista on luvassa nykyisen sukupolven tyyliin sedan, farmari ja viisiovinen GT. Auto tulee luonnollisesti olemaan täynnä uusinta tekniikka, jota vielä tällä hetkellä testataan.

BMW:n perinteiden mukaisesti moottorivaihtoehdoiksi tulee 4- ja 6-sylinterisiä rivimoottoreita. Sekä bensa- että dieselvaihtoehdot koostuvat 2,0- ja 3,0-litraisista vaihtoehdoista, joiden lisäksi on huhuttu 1,5-litraisesta kolmisylinterisestä mallista. Nykyisestäkin mallista tuttu triplaturbodiesel tulee tarjoamaan lähes 400 hevosvoimaa kuin myös i8-hybridistä tuttu voimalinja. 4,4-litrainen V8 tulee ainakin yhdysvaltain markkinoille. Pienempien moottorivaihtoehtojen yhteyteen tulee kuusiportainen Getragin valmistama manuaalivaihteisto, kun tehokkaampien yhteydessä voima välitetään ZF:n uuden 9-portaisen automaatin kautta.

Malliston huipulle tulee legendaarinen M5-malli, jonka yhteyteen on ensimmäistä kertaa suunniteltu neliveto-optiota. Moottorina mallissa jatkaa nykyisestä tuttu 4,4-litrainen tuplaturbokasi, mutta taloudellisuutta on parannettu ja teho tulee nousemaan 600 hevosvoiman kieppeille.

Lue myös:

    Uusimmat