Mainos

Kuvat: Tällainen on Särkänniemen delfiinien uusi koti Kreikassa

Särkänniemi vahvistaa, että Attica Park on delfiinien uusi asuinpaikka. Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä on jo aiemmin kuvaillut Attican eläinpuistoa hyvin potentiaaliseksi sijoituspaikaksi delfiineille. 

Attican eläinpuisto on Kreikan suurin ja puistossa sijaitsee maan ainoa delfinaario. 

Eläinsuojelujärjestöt ovat kritisoineet Attican eläinpuiston delfiinien elinolosuhteita ja vaatineet, että delfiinejä ei siirretä Kreikkaan. 

Seppälä kertoo, että delfiinit siirtyvät jo tänään Attican altaaseen. Atticasta kerrottiin STT:lle puoli kahdentoista aikaan, että delfiinit eivät kuitenkaan ole ainakaan vielä altaassa. Attican sivuillakin kerrotaan, että puiston merinisäkkäiden osastolla tehdään tänään "yllättäviä huoltotöitä", minkä vuoksi osaston esitykset on tältä päivältä peruttu.

Seppälä ei osaa sanoa, milloin delfiinit ovat ensi kertaa yleisön nähtävillä Kreikassa. 

Delfiinien mukana kreikkalaispuistoon lähtee Särkänniemen kouluttajia, jotka auttavat delfiinien sopeutumisessa parin kolmen kuukauden ajan tai tarvittaessa pidempäänkin.  

– Tämä on aika harvinaista, yleensä ei näin pitkiä aikoja olla sovittu. Se oli meidän tahto, mutta myös yhteinen tahto. Se oli mielestäni positiivinen asia, Seppälä kehuu.  

Delfiinien lastaus kuljetusautoihin alkoi Särkänniemessä puolenyön aikaan. Paikalla olleiden eläinaktivistien ja useiden tiedotusvälineiden toimittajien mukaan suureen valkoiseen kuljetusautoon lastattiin neljä suurta kuljetuslaatikkoa, joissa kussakin oli mitä todennäköisimmin delfiini. Aamulehden mukaan kuljetuslaatikko on 1,5 metriä leveä, 1,5 metriä korkea ja noin neljä metriä pitkä.  

Delfiinien kuljetus kohti Pirkkalan lentokenttää alkoi eri lehtien mukaan noin puoli kahden aikaan yöllä. Kuljetus tapahtui poliisisaattueessa. Särkänniemen delfiinejä kuljettava rahtikone nousi ilmaan Pirkkalan lentokentältä hieman ennen aamuviittä. 

Rahaa Särkänniemi ei delfiineistä saanut. Siirron kustannukset jaettiin Särkänniemen ja Attican kesken.  

Sijoituspaikan Särkänniemelle osoitti uhanalaisten eläinten EEP-suojeluohjelman lajikomitea, jonka lausunto on Seppälän mukaan velvoittava.  

Animalian ja Oikeutta eläimille -järjestön mukaan Attican eläinpuisto ei täytä eläinten hyvinvointivaatimuksia. Animalian mukaan puistossa on kuollut viisi delfiiniä ennenaikaisesti viiden vuoden aikana.  

0:43

2:15


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.