Oululaislukiolaiset järkyttyivät Kreikkaan muuttaneiden delfiinien oloista – "Olisin jättänyt ne sinne Särkänniemeen"

1:47

Kreikkaan retkelle matkustaneet oululaislukiolaiset epäilevät, että Särkänniemestä Kreikkaan siirretyt delfiinit voisivat paremmin Suomessa kuin nykyisessä kodissaan Ateenan Attica Zoossa.

Videolla MTV Uutiset kävi vierailemassa Särkänniemen delfiinien uudessa kodissa.

Eläinpuistoon tutustumaan menneet lukiolaiset kohtasivat porteilla heti delfinaarion vastaisen mielenosoituksen.

– He kertoivat, että kuuden vuoden aikana puistossa on kuollut kuusi delfiiniä. He olivat sitä mieltä, että delfiinit eivät voi tuolla hyvin, eräs lukiolaisista kertoo MTV Uutisille.

Yksi Särkänniemen delfiineistä kuollut

Sisällä puistossa käsitys heidän mukaansa vahvistui. Lukiolaisten mukaan tilat vaikuttivat pieniltä moniin muihin eläinpuistoihin verrattuna.

Esimerkiksi puiston seitsemän delfiiniä asuivat altaassa, jota lukiolaiset kuvailivat pieneksi. Lisäksi delfiineille oli nuorten mukaan tarjolla vain vähän suojaa auringolta.

Attica Zoohon siirreettiin alun perin neljä Särkänniemen delfinaariossa asunutta delfiiniä. Näistä yksi, Delfi-niminen delfiini, kuoli puistossa.

0:42

Olot Särkänniemeä huonommat?

Lukiolaiset näkivät kaikki kolme jäljellä olevaa Särkänniemen delfinaariosta siirrettyä delfiiniä. Heidän arvionsa mukaan delfiinit olivat Särkänniemessä vaikuttaneet iloisemmilta kuin nykyisessä pienessä altaassaan.

– Kyllä minä olisin jättänyt ne Särkänniemeen, arvioi yksi lukiolaisista.

Eläinpuiston puitteet ja eläinten olosuhteet vaikuttivat lukiolaisten mukaan Särkänniemeä huonommilta. Tilaa oli vähemmän, ja puisto oli muutenkin heidän sanojensa mukaan "vähän räjähtänyt".

– Ei ainakaan luonnonmukaisempaa, kuin meillä Suomessa, lukiolainen arvioi puiston oloja.

Eläinsuojelujärjestöt ovat kritisoineet Atticaa laajalti. Särkänniemeltä on kuitenkin aiemmin kerrottu, että puisto täyttää delfiinien pidolle vaaditut kriteerit, ja että Kreikan viranomaisten mukaan ososuhteet ovat riittävät.

European Association of Zoos and Aquariums -järjestö  myös katsoi päätöksessään, että Attica on Euroopan paras sijoituspaikka Särkänniemen delfiineille.

2:48

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja