Kuvat: 23-vuotias rintasyöpäpotilas teki leikkausarvista taidetta

Vasta 23-vuotiaana rintojenpoistoleikkauksen kokenut nainen näyttää esimerkkiä siitä, kuinka sairaudesta voi selvitä yllättävälläkin tavalla. 

Rintasyöpä on rankka uutinen kenelle tahansa, mutta erityisesti se koskettaa nuoria naisia. Niin myös tässä tapauksessa, jossa rintasyöpäuutinen suisti nuoren, 23-vuotiaan naisen elämän hetkeksi raiteiltaan. 

Koomikkona työskentelevällä Nikki Blackilla ei ollut taustallaan sukurasitusta, joten lääkärin puhelinsoitto tuli naiselle järkytyksenä.

– En voinut uskoa sitä. Uutinen vei minusta kaiken elämän, Black kertoi tunnelmistaan puhelinsoiton jälkeen.

Ei pelkkiä fyysisiä oireita

Rintojen poistoleikkaus toteutettiin nopealla aikataululla. Kesäkuun puolivälissä saatu diagnoosi johti leikkauspöydälle jo heinäkuussa. Black työskenteli rintasyöpädiagnoosin aikoihin koomikkona Philadelphiassa. Nainen kertoo koomikkoystäviensä tuen olleen hänelle erityisen tärkeää. 

–  Ystäväni toivat minulle herkkuja, teetä ja viskiä ja vain istuivat kanssani, Black kertoo tukijoukoistaan.

Leikkaus aiheutti fyysisten kärsimysten lisäksi myös henkistä kipua. Nikki Black kertoo, että leikkaus sai hänet tuntemaan siltä, kuin ei enää omistaisi omaa kehoaan.

– Kaljuuntuminen, kuumat aallot ja kuukautisten loppuminen tuntuivat erittäin epämiellyttäviltä, hän kertoo.

Nainen ei kuitenkaan jäänyt suremaan, vaan päätti ottaa kehonsa takaisin hallintaansa. Apu löytyi monen yllätykseksi tatuointiliikkeestä. 

Leikkausarvet ainutlaatuiseksi taideteokseksi 

Black otti yhteyttä rintasyöpäpotilaiden tatuoimiseen erikoistuneeseen ammattilaiseen, ja tatuoi uudelleen rakennetut rintansa. Nyt naisen nännien paikkoja koristavat näyttävät kukkakuviot.

Tatuointien avulla Black sai muutettua leikkausarvet ainutlaatuiseksi taideteokseksi. Upeat tatuoinnit ovat saaneet positiivista reaktiota naisen ystäväpiirissä.

– Tuntuu hyvältä, että ihmiset arvostavat kehoani tavalla joka ei seksualisoi, nainen paljastaa.

Nykyisin 25-vuotias Los Anglesiin muuttanut koomikko kertoo olevansa nyt todella onnellinen. Hän kertoo sydämen muotoisten tatuointien toimineen terapeuttisena tapana uuden identiteetin omaksumiselle.

Rintasyöpä ei ole kuitenkaan täysin taaksejäänyttä elämää, vaan nainen saa ennaltaehkäisevää hoitoa kerran kuukaudessa seuraavan viiden vuoden ajan. Tatuoinnit kuitenkin rohkaisevat häntä eteenpäin.

– Tatuoinnit tuntuvat haarniskalta, jotka suojaavat minua maailmalta. Saan valita miltä kehoni näyttää, hän iloitsee. 

Lähde: DailyMail

Lue myös:

    Uusimmat