Kuusikymppinen Helinä: Minusta ei ollut koskaan otettu mielestäni hyvää kuvaa

25:25

Studio55.fi-lähetyksessä torstaina vieraillut Helinä Raine sai itsestään mielestään ensimmäisen onnistuneen valokuvan vasta kuusikymppisenä.

Helsingissä Sanomatalossa parhaillaan esillä oleva Ihanat naiset -valokuvanäyttely on osa valokuvaaja Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin missiota muuttaa suomalaisnaisten käsitystä itsestään ja ulkonäöstään. Helinä Raine oli yksi näyttelyyn kuvatuista tavallisista, kuusikymppisistä suomalaisnaisista. Hän hakeutui malliksi projektiin, kun oli kuullut siitä hyvää ja nähnyt ystävänsä kuvat.

– Minusta ei ollut koskaan otettu minun mielestäni hyvää kuvaa. Ajattelin, että tämä tulee lapsille muistoksi mummosta, ja itsellenikin olisi kiva, että joskus olisi sellainen (kuva), johon voisi olla tyytyväinen. Tämähän nyt ylitti kaikki odotukset, Helinä kertoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Arkena Helinä ei juuri ehosta itseään.

– Arkilookini on aika perusmummo. Ei mitään meikkiä, hiuksia nyt ehkä vähän käännän, ja huulipuna aamulla.

Kuvattavana oleminen oli ihana kokemus.

– Etukäteen tietysti jännitti, mutta sitten kun sinne meni, se kaikki oli niin positiivista ja nostavaa. Enkä ole ikinä kuullut sellaisia kohteliaisuuksia vartalostani keneltäkään kuin sain sinulta, Helinä kiitteli Merimaata.

– Me liian vähän kuulemme niistä hyvistä puolista. Suomalainen antaa hirveän huonosti palautetta niistä hyvistä asioista. Kaikissa on kauneutta, se pitää muistaa vaan kertoa myös muille, Merimaa totesi.

Helinä myönsi, että mitä tulee naisellisuuteen ja seksikkyyteen, iäkkäämmät naiset ovat yleensä vähän syrjässä, sivussa ja vaatimattomia.

– En sano, että meille on sanottu niin, mutta olemme varmaan ymmärtäneet, että vaatimattomuus on hyve ja itseään ei pidä korostaa eikä mitään huomiota tarkoituksellisesti herättää.

Onko ulkonäön merkitys muuttunut Helinän elämässä iän myötä?

– Enhän minä näitä ryppyjäni rakasta, ja voisin ne vaihtaa nuoren ihmisen kauniiseen ihoon ja kirkkaisiin silmiin. Mutta toisaalta tätä viisautta ja sitä, mikä nyt olen kokemusteni kautta, en halua niihinkään vaihtaa.

Helinä on saanut kuvastaan paljon positiivista palautetta.

– Sehän hivelee, kivaa se on, sitä ei voi kieltää – mutta minä en ole se, joka on rakentunut vasta tästä kuvasta.

Mitä mieltä näyttelyyn niin ikään kuvattu Lena oli ulkonäöstä, ikääntymisestä ja itsetunnosta? Katso koko lähetys klikkaamalla videota jutun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja