Mainos

Kuorma-autoille, busseille ja traktoreille valmistellaan talvirengaspakkoa

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy valmistelemaan muutosta raskaiden ajoneuvojen rengasvaatimuksiin.

Rengasvaatimusten muutos tarkoittaisi sitä, että joulu–helmikuun aikana kuorma- ja linja-autojen vetävillä akseleilla tulisi käyttää talvirenkaita, joiden kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään viisi millimetriä. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään kolme milliä. Muutos koskisi myös traktoreita, joiden rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa.

Nykyisissä määräyksissä ei tehdä eroa talven ja muiden vuodenaikojen välillä. Ympäri vuoden voimassa olevan määräyksen mukaan urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä. Suomen rengasvaatimukset ovat talviajan osalta lievemmät kuin useissa muissa Euroopan valtioissa. 

Talvirenkaiden käytön ja urasyvyyden lisäämisen tavoitteena on, että raskaan liikenteen rengastusta parantamalla sujuvoitetaan raskaan liikenteen etenemistä ja parannetaan liikenneturvallisuutta. Tutkimuksen mukaan sekä kotimaisten että ulkomaisten ajoneuvojen renkaat täyttävät laajalti jo nyt esitettävät uudet vaatimukset.

Rengasvaatimusten muutosten on tarkoitus tulla voimaan vielä tämän vuoden puolella, mutta niin että yritykset ennättävät reagoida mahdollisiin muutoksiin ajoissa.

Kaikkien ajoneuvoluokkien rengasvaatimukset arvioidaan kokonaisuutena käynnissä olevan tieliikennelainsäädännön uudistamisen yhteydessä. 

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

***

0:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.