Mainos

Kuntosalireissu meni kammottavalla tavalla pieleen – parikymppinen nainen halvaantui

Kuntosalilla sattunut onnettomuus muutti nuoren naisen elämän yhdessä silmän räpäyksessä. 

Heinäkuun viides päivä 21-vuotiaan Sophie Butlerin elämä muuttui dramaattisesti. Nuori nainen oli päättänyt käydä treenaamassa kuntosalilla ennen opiskelijajuhlia, mutta vakavan tapaturman seurauksena juhlia ei koskaan tullut. 

Treenaaminen ei ollut Basildonin kaupungissa asuvalle brittinaiselle uutta, vaan innokas treenaaja oli käynyt samalla salilla lähes joka päivä viimeisten kahden vuoden ajan. Tällä kohtalokkaalla kerralla nainen kuitenkin menetti tasapainonsa kyykkylaitteessa, jonka seurauksena 70 kilon verran painoja putosi hänen selkänsä päälle. 

– Henkilökunta tuli juosten auttamaan, mutta ei kestänyt kuin 20 minuuttia, kun aloin tuntea kipua. Se oli sietämätöntä, Sophie kertoo tapahtuneesta.

Kun intensiiivisestä kivusta kärsinyttä naista pyydettiin heiluttamaan varpaitaan, hän ymmärsi kyse olevan jostain todella vakavasta.

"Tulen kävelemään uudelleen, vaikka se veisi vuosia"

Sophie kiidätettiin sairaalaan, jossa lääkärit joutuivat kertomaan huonot uutiset; nainen oli halvaantunut. Lääkäreiden mukaan leikkaus tulisi suorittaa välittömästi, jos nainen halusi ylläpitää toivoa siitä, että hän tulisi vielä joskus kävelemään.

Kahdeksan tuntia kestäneen operaation aikana kirurgit pyrkivät korjaamaan naisen vaurioitunutta selkärankaa metalliosien avulla. Vaativa leikkaus vei naiselta useammaksi viikoksi kyvyn nousta edes istumaan, mutta intensiivinen kuntoutusjakso tuotti onneksi tulosta, ja nainen pystyi kuin pystyikin osallistumaan valmistujaisjuhliinsa pyörätuolissa istuen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka kuntoutus on muuten sujunut mallikkaasti, kuntosalille palaaminen on ollut naiselle kova pala. Jopa kuntoutuskeskuksen kuntosali herättää naisessa pelkoa uuden vamman syntymisestä.

– Halusin takaisin kuntosalille, joka oli ennen niin suuri osa elämääni. Kärsin kuitenkin ollessani siinä ympäristössä, nainen kertoo ja lisää salin äänten vievän hänet joka kerta hetkeen, joka muutti hänen elämänsä suunnan.

Vaikka Sophie istuukin tällä hetkellä pyörätuolissa, lääkärit ovat optimistisia sen suhteen, että fysioterapian avulla nainen saattaa vielä jonain päivänä oppia uudelleen kävelemään. Samaa mieltä on myös nainen itse.

– Tulen kävelemään uudelleen, vaikka se veisi vuosia, Sophie toteaa.

Lähde: Cosmopolitan  

***

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.