Kun Frank soittaa kitaraa, Tico-papukaija "laulaa" mukana: "On uskomatonta, että se pysyy nuotissa"

Koronapandemian aikana kitaransoittoa harrastava Frank huomasi, että hänen keltapääamatsonipapukaijansa Tico tykkää laulaa rock-klassikoita. Nyt miehen ja linnun yhteisesityksillä on jo vankka fanijoukko!

Koronapandemian aikana Frank P. Maglio Jr. tajusi jotakin papukaijastaan. Mies soitti kitaraansa koronakotoilun tylsyyttä lievittääkseen – ja sitten kävi ilmi, että miehen keltapääamatsoni Tico osaa "laulaa", kertoo MetroKatso yllä olevalta videolta Ticon laulantaa!

Frank soittaa kitaraa ja Tico revittelee äänellään

Frank, 55, on omistanut 22-vuotiaan Ticon vuodesta 2003. Kun Frank soittaa esimerkiksi Bon Jovia tai Beatlesia, Tico viheltelee ja revittelee äänellään.

– Emme treenaa. Minä olen toimialamme musiikkilaitteisto, osaan soittaa paljon erilaisia lauluja, Frank kuvailee.

– On uskomatonta, että se pysyy nuotissa, mutta se tekee paljolti samaa juttua jokaisen kappaleen aikana.

Tico ei siis osaa laulaa sanoja – sen sijaan se hyräilee, viheltelee ja huutelee. Tico kuitenkin osaa huudahtaa "baby!" – aivan kuten aidot rocktähdet.

Soittavat jo kymmenien tuhansien katsojien iloksi

Frank päätti julkaista Ticon kanssa tekemiään duettoja YouTubessa tuodakseen iloa koronan vuoksi kotona kökkiville kansalaisille. Nyt miehen ja linnun kanavalla on jo kymmeniä tuhansia tilaajia.

Videoilla Tico istuu Frankin vieressä joko omalla telineellään tai tepastelee ympäri pöytää. Se vaikuttaa nauttivan miehen soitannasta, ja ottaakin siihen osaa innokkaasti.

"Tico on iloinen lintu"

Ticolla on perheen kodissa häkki, mutta sen ovi on aina auki. TIco saakin lennellä halutessaan ympäri taloa.

– Tico on iloinen lintu, sillä on paljon vapautta, Frank kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat