Sulattaa paatuneemmankin sydämen – tässä on ilkikurisesti virnuileva mäyräkoira Oz: "Se hengailee olkapäälläni kuin pieni papukaija"

Kolme vuotta kadoksissa ollut koira löytyi kaljatölkkien avulla Yhdysvalloissa 1:30
Kolme vuotta kadoksissa ollut koira löytyi kaljatölkkien avulla Yhdysvalloissa

Oz-mäyräkoirasta on tullut hetkessä supersuosittu sen ilkikurisen hammashymyn ansiosta, kertoo muun muassa The Sun.

Sinead Kellyn, 32, pienestä mäyräkoirasta on tullut hetkessä iso tähti sosiaalisessa mediassa. Oz-nimiselle karvaturrille on luotu oma Instagram-tili, jossa suloisen hauvan edesottamuksia seuraavat kymmenettuhannet silmäparit.

Syy Ozin suursuosioon on sen omintakeinen kuono. Pikkuhauvalla on jatkuvasti naamallaan hassu ja hieman ilkikurinenkin virne.

Loputon hammashymy johtuu rakenneviasta: Ozin yläleuka on alaleukaa huomattavasti pidempi, jolloin koiran terävät etuhampaat pilkottavat suun ulkopuolella jatkuvasti.

– Koska etuhampaat eivät mahdu suun sisälle, ne ovat aina melko kuivat. Siksi ylähuuli takertuu hampaisiin usein, Kelly kertaa koiransa synnynnäistä vikaa, joka on vaatinut myös leikkauksen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Se hengailee olkapäälläni kuin pieni papukaija"

Hassun virneen lisäksi koira on persoonaltaankin hassuttelija. Omistajan mukaan Oz pelkää etenkin suuria uroskoiria, miehiä sekä pieniä lapsia, joille virnuileva mäyräkoira haukkuu kovaäänisesti.

– Oz on niin hölmö! Se haluaa olla kanssani koko ajan. Vaikka olisin kiireinen tehdessäni koti- tai ompelutöitä, se hengailee olkapäälläni kuin pieni papukaija, Kelly kuvailee koiransa hömpsähtänyttä luonnetta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hölmöilevän puolensa lisäksi Oz on luonteeltaan todella empaattinen. Kun se aistii omistajansa olevan surullinen tai kaipaavan piristystä, Oz kiipeää tämän rintakehän päälle, painaa kuononsa omistajan kasvoja vasten ja lohduttaa.

– Se on pieni terapiakoira minulle, Kelly kehuu parasta ystäväänsä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähteet: The Sun, Instagram, Caters Clips

Lue myös:

    Uusimmat