Papukaijat solvasivat asiakkaita ja nauraa röhöttivät päälle – lintuviisikko joutui jäähylle eläinpuistossa: "Huone oli täynnä kiroilevia lintuja"

Rosan Kiivi-papukaija sanoo"päivää" 0:15
katso myös: Rosan perheen Kiivi-papukaija on Senegalinkaija, jotka eivät tavallisesti ole kovin puheliaita. Kiivi on kuitenkin poikkeus.  Videolla se juttelee!

Harmaapapukaijat joutuivat jäähylle kiroiltuaan asiakkaille ja solvattuaan heitä eläinpuistossa.

Harmaapapukaijat joutuivat jäähylle huonon käytöksensä vuoksi. Eläinpuisto Lincolnshiressa joutui viemään linturyhmän pois yleisön nähtäviltä, koska linnut puhuivat liian rumia, kertoo Insider.

Viisi papukaijaa osasikin kiroilla

Viisi uutta papukaijaa saapui Lincolnshiressä sijaitsevaan villieläinpuistoon elokuussa 2020, ja ne asuivat samassa huoneessa karanteenin ajan. Pian henkilökunta huomasi, että linnut osaavat kiroilla. Fiksut siivekkäät alkoivat lisäksi oppia erilaisia rumia sanoja toisiltaan.

– Aina toisinaan tulee vastaan lintu, joka kiroaa, ja ainahan se on hauskaa. Meistä on aina koomista, kun lintu kiroilee sinulle. Mutta sattumalta saimme viikon aikana viisi papukaijaa,  ja koska ne olivat kaikki karanteenissa yhdessä, pian huone oli täynnä kiroilevia lintuja, puiston pääjohtaja Steve Nichols kuvasi Lincolnshire livelle.

Linnut solvasivat asiakkaita rivouksilla

Henkilökuntaa tilanne huvitti, ja nauru ilmeisesti kannusti lintuja, jotka nauttivat huomiosta. Papukaijat alkoivat myös itse nauraa sekä itselleen että toisilleen.

Nichols kuitenkin huomauttaa, että jos yksi lintu kiroaa ja muut vastaavat hekottamalla, lintuhäkki alkaa pian muistuttaa "vanhojen työmiesten kerhoa".

Linnut kuitenkin pantiin aluksi näytille asiakkaiden eteen. Huville tuli lähes välitön stoppi.

– Kirjaimellisesti 20 minuutin sisällä meille sanottiin, että ne olivat kironneet asiakkaalle, ja seuraavan ihmisryhmän kohdalla kaikenlaisia rivouksia tuli ilmoille. Yhtä nuorta naista ne todella rääkkäsivät, Nichols kuvailee.

"Kuuluisat kiroilijat". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Linnut on nyt siirretty sivuun

Onneksi asiakkaista tilanne oli huvittava ja kaikki nauroivat tapahtuneelle. Eläinpuistossa on kuitenkin paljon lapsiasiakkaita, ja solvauksia päästelevät linnut siirrettiin sivummalle.

– Toivomme, että ne alkavat oppia muiden papukaijojen ääntelyn ollessaan niiden seurassa, Nichols sanoo.

Linturyhmää on myös jaoteltu osiin, jotta kiroiluharrastus lievenisi, tai ei ainakaan leviäisi.

Lue myös:

    Uusimmat