Viisi miljoonaa voittanut jäi töihin, peräkkäin 6 ja 7 oikein – Lue suomalaisten rahapelivoittajien tarinat

Veikkaus jakaa nettisivuillaan suomalaisten rahapelivoittajien tarinoita. Jäisitkö sinä töihin viiden miljoonan euron lottovoiton jälkeen?

Työnteko jatkui viisi miljoonaa euroa rikkaampana

Kun kantahämäläinen nainen eräänä heinäkuisena maanantaina palasi töihin, hänen työkaverinsa muistuttivat, että loton päävoitto oli tullut kotikuntaan. Nainen päätti tarkastaa rivinsä saman tien.

– Oli aikamoinen tunne nähdä ne kaikki nollat siellä. Piti vielä soittaa pojalle ja tarkistaa, että olin mennyt oikealle pelitililleni oikeilla tunnuksilla, samaa ikipeliä 2000-luvun alusta saakka pelannut voittaja kertoo Veikkauksen nettisivuilla.

Voittaja ponnisteli kovaa pysyäkseen rauhallisena työpaikalla, mutta keskittyminen oli lähes mahdotonta. Sittemmin auto ja asunto ovat vaihtuneet.

– Päätin jatkaa samassa työpaikassa, mutta lyhennetyllä työajalla. Joku työkaveri sitä ihmetteli ja taisi vähän paheksuakin, mutta muistutin myös palkan olevan nyt pienempi.

Järjestely on miljonäärin mukaan hyvä sekä työantajan että hänen itsensä kannalta.

– Elämässäni pysyy rytmi, jonka mukaan on hyvä elää. Pelkän vapaa-ajan viettäjäksi en halunnut heittäytyä, vaikka tekemistä taatusti riittäisikin. Nyt oma ammattitaito pysyy yllä.

Ensin kuusi oikein, seuraavalla viikolla seitsemän oikein

Viime pääsiäisenä uusimaalainen yrittäjä voitti loton porukkapelillä 150 000 euroa. Kodissa nousivat kannat kattoon.

– Mentiin volttia ja halattiin ja tuuletettiin. Pääsiäislammas unohtui siinä tuoksinassa liian pitkäksi aikaa uuniin, mutta se ei paljoa haitannut, voittaja muistelee Veikkauksen nettisivuilla.

Jo viikkoa aikaisemmin voittajan mies oli voittanut lotossa kuusi oikein. Vaimo kiusoitteli, miksei hän veikannut heti seitsemää oikein. Viikkoa myöhemmin mies tuli heiluttelemaan kaivattua seitsemän oikein -tositetta nenän eteen.

– On pitkään ollut sellainen tunne, että voitto vielä osuu kohdalle. Summa on sopiva. Sillä saa asuntolainan maksettua, loman pidettyä ja erilaista pientä apua perheelle ja ystäville. Jos olisi voittanut miljoonia varsinkin nuorempana, se olisi voinut sotkea ajatuksia, voittaja pohtii.

Voittaja heittää asuntolainalle hyvästit ja ostaa kaverille moottoripyörän. Työstressikin on lakannut.

– Voin nyt pitää ensimmäisen lomani kahdeksaan vuoteen hyvällä omallatunnolla. Se on monta kertaa peruuntunut töiden takia.

Koneen arpomat numerot toivat 140 000 euroa

Mies meni pelaamaan Eurojackpotia Jyväskylän Prismaan kesäkuussa ja antoi koneen arpoa numerot. Kun hän myöhemmin tarkisti kupongin, kävi ilmi, että rahaa tuli – kaikkiaan 140 000 euroa.

– Mutta voittoa en kyllä kunnolla uskonut todeksi ennen kuin rahat tulivat tilille, voittaja muistelee Veikkauksen nettisivuilla.

Mies ilmoitti sukulaisille voitosta saman tien. Rahat hän sijoitti uuteen autoon ja asuntoon.

– Olen edelleen jatkanut Eurojackpotin pelaamista. Miksikäs voitto ei voisi osua kohdalle uudelleen, voittaja toteaa.

10 vuotta pelissä ollut rivi toi 200 000 euroa

Heinäkuussa 200 000 euroa Kenosta voittanut onnekas oli pelannut samaa riviä Kenon alusta asti, kaikkiaan kymmenen vuotta. Voiton tuonut kuponki laitettiin vetämään huoltoasemalla Oulussa. Numeroiden tarkistaminen toi hien otsalle.

– Katsoin ensin, että tuli 200 euroa, minkä olen voittanut aikaisemminkin. Sitten katsoin, että ei helkkari, sehän on viisi tonnia, kunnes selvisi, että siellä on täysosuma ja 200 000 euroa. Piti se tarkistaa moneen kertaan, voittaja kertoo Veikkauksen nettisivuilla.

Voittoisat numerot olivat sekä perheen syntymäpäiviä että hatusta heitettyjä. Voittotosite kulki mukana lompakossa, mutta matkan ajaksi se vietiin turvaan vanhempien lukittavaan asekaappiin. Kun voittoa lopulta lähdettiin lunastamaan, voittaja pyysi pomoltaan töistä vapaapäivää.

– Näki, että hän oli hyvillään voitostani. Puristi kädestä ja onnitteli, hymyilee voittaja.

Rahojen myötä uusiksi menevät asunto sekä auto, johon voittaja ei tosin halua paljoa panostaa.

– Muutaman tonnin räpsy, mutta vähän tilavampi. Ei autoon ole järkeä laittaa sen enempää rahaa kiinni, voittaja sanoo.

Miljoonavoitto yt-neuvottelujen keskellä

Kun espoolaismies voitti toukokuun lopussa Viking Lotolla 1,2 miljoonaa euroa, tunnelmat perheessä olivat rauhalliset.

– Ei meistä kukaan kiljunut. Kun kerroin avovaimolle, että täysosumia oli vain yksi ja se on minulla, hän epäili minun huijaavan. Yöunet eivät menneet kokonaan, mutta jäivät 3–4 tuntiin. Siinä oli paljon mietittävää ja suunniteltavaa ihan uudesta ja erittäin tervetulleesta näkökulmasta, voittaja kertoo Veikkauksen nettisivuilla.

Voitto tuli hyvään saumaan: miehellä oli yt-neuvottelut takana ja työttömyys edessä. Iän ja terveysongelmien vuoksi työllistymisnäkymät eivät olleet valoisat. 1,2 miljoonan euron voiton jälkeen neuvottelut eropaketin yksityiskohdista ja töiden lopettamisen ajankohdasta sujuivat kepeissä tunnelmissa.

Voittaja aikoo matkustella ja hankkia asunnon lisäksi kaksikin uutta autoa.

– Toinen on neliveto-BMW, hieman yli 250 hevosvoimaa, eli perhe- ja talviauto. Toinen auto tulee olemaan Corvette C5, jonka teholukemat ovat taatusti riittävät.

Lähde: Veikkaus.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja