Kuluttajan pyykkitesti: Kaikilla koneilla ei puhdasta pyykkiä

Kuluttaja-lehti testasi 9 pyykinpesukonetta, joista yksi reputti testin. Muut koneet selvisivät likapyykeistä hyvin, mutta yksikään kone ei huuhdellut pyykkiä kunnolla.

Kuluttaja testasi pesutulosta 40 asteen kirjopesuohjelmalla, jossa koneen täyttöaste oli 80 prosenttia. Lisäksi pesutulosta testattiin hienopesuohjelmalla. Pyykkien likaamiseen käytettiin muun muassa maitoa, mustetta, ruostetta, verta ja öljyä. Pyykit pestiin suomalaisvettä kovemmalla keskieurooppalaisella vedellä.

Testattujen pesukoneiden hintahaitari vaihteli 499 eurosta 1795 euroon. Parhaan 4,5 tähden pesutuloksen sai yli 900 euron koneilla, mutta neljän tähden pesutuloksen sai myös muun muassa testin halvimmalla koneella. Huuhtelutulos ei ollut riippuvainen koneen hinnasta.

Suurin osa pesukoneista tuotti kiitettävän pesutuloksen, mutta Whirlpoolin 599 euron hintainen kone reputti testin. Sillä ei saatu 40 asteen kirjopyykkiä puhtaaksi. On kuitenkin huomattavaa, että jokaisen koneen huuhtelu oli korkeintaan tyydyttävä, ja kahdessa koneessa jopa huono. Lehti suositteleekin lisähuuhteluiden käyttöä, varsinkin jos pesty pyykki ärsyttää selvästi ihoa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja