Kuluttaja: Suomalaisten lempiveitset floppasivat – eivät tarpeeksi teräviä

Suomalaisille tutut Fiskarsin veitset eivät ole veisten aatelia. Tämä selviää Kuluttaja-lehden tänään julkaisemasta, puolueettomasta kokkiveitsitestistä.

Kuluttaja testasi 21 kokkiveistä, joista kolme on Fiskarsin valmistamia. Yksikään Fiskars ei päässyt testin kymmenen parhaan joukkoon.

Moitteita Fiskarsit saivat etenkin siitä, että ne eivät ole tarpeeksi teräviä. Käytännön paneelitesteissä Fiskarseista kuitenkin pidettiin. Kaikki testatut Fiskarsit valmistetaan Kiinassa.

Puolueettomassa laboratoriotestissä selvitettiin esimerkiksi leikkaamisen vaivattomuutta, veitsen terävyyttä ja kestävyyttä.

Testin kokonaisarvosanassa suurin painoarvo annettiin veitsen terävyydelle uutena, eli kaupasta ostettuna. Kovin moni valmistaja ei viitsi teroittaa veistä riittävän teräväksi ennen kuin se lähetetään tehtaalta, vaikka useampi kotikokki varmasti olettaa veitsen olevan käyttövalmis heti ostettaessa, Kuluttaja toteaa.

Lisäksi veitset pudotettiin 30 kertaa betonilattialle. Rankasta pudotuskokeesta selvisi ehjinä vain kaksi veistä: Arcosin ja Wüsthofin veitset.

Testin voitti 117 euroa maksava japanilaisveitsi, MAC Chef BK-80. Yli 90 euroa maksava, keraaminen Kyocera olisi ollut muuten jopa parempi, mutta se katkesi helposti pudotuskokeessa.

Testi tehtiin kansainvälisenä yhteistyönä puolueettomassa, veitsien testaukseen erikoistuneessa laboratoriossa. Koko testiin voi tutustua osoitteessa Kuluttaja.fi.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Uusimmat