Mainos

Kuluttaja: Kalliit puhelimet eivät ole merkittävästi edullisia parempia

Rahalla saa laatua, mutta halvalla kestävyyttä, kertoo Kuluttaja-lehden jättiselvitys.

Lehti testasi 55 puhelinta, joiden hinnat vaihtelivat satasesta tonniin. Alle 150 euron luurit saivat keskimäärin 59 pistettä, enintään 300 euroa maksavat 68 pistettä ja tätä hintavammat 74 pistettä.

Rahalla sai loppujen lopuksi melko vähän, eivätkä odotetut uutuudet, kuten iPhone 8 ja Galaxy Note 8, välttämättä olleet erityisesti edeltäjiään parempia.

Lehden mukaan puhelimen tallennustila vaikuttaa suoraan laitteen hintaan. Halvemmissa malleissa talletustilaa oli vähemmän kuin kalliimmissa.

Vähämuistisissa käyttäjälle jäi itselleen pahimmillaan vain muutama gigatavu käytettäväksi.

Kamera vaikuttaa hintaan

Testissä nousi esille, että alle 150 euron puhelimissa kamera oli huono. Kalleimmissa puhelimissa kuvien laatu oli parempi ja ne onnistuivat esimerkiksi myös pimeässä.

Parhaimmilla kameroilla varustetut puhelimet olivat muun muassa One Plus 5 ja Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Rahalla puhelimeen sai myös erikoisominaisuuksia, kuten USB-C-liitännän, sormenjälkitunnistimen ja esimerkiksi lähimaksamisen mahdollistavan NFC:n.

Näytön korjaus kallis –pudotuksen kestävä luuri halpa

Moni toivookin älylaitteeltaan suurta ja laadukasta näyttöä. Kuluttajan testaamat, yli 190 euroa maksavat puhelimet saivat kaikki hyvän tai erittäin hyvän arvosanan kosketusnäytöstään sekä sen luettavuudesta. Halvemmistakin malleista suurin osa ylsi tulokseen. Suurimassa osassa testatuista puhelimista näyttö oli yli viisi tuumaa.

Näytön rikkoutuminen on yleisin syy puhelimen korjaukselle. Näytön korjaaminen on myös useimmiten kaikista kallein osa korjata.

S8 sieti vettä ja naarmuja, mutta ei pudotusta

Itse puhelimenpudotustestissä suurin osa puhelimista läpäisi iskunsietokokeen hyvillä arvosanoilla.

Joukkoon lukeutuivat kaikki alle 150 euron puhelimet, mutta kalleimman hintaluokan Samsung Galaxy S8 ja S8+ joutuivat tyytymään tyydyttävään arvosanaan. Vaikka ne kestävät hyvin vettä ja naarmutusta, pudotusta mallit eivät sietäneet.

Lähde: Kuluttaja 

***

0:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.