Kuka vaihtaa autoaan alle vuoden välein? Vaihtoautoketjulla on vastaus

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vaihtoautoketju Kamuxin vinkit autokaupoille.

Useampi kuin joka toinen suomalainen pitää autostaan kiinni yli kaksi vuotta, selviää vaihtoautoketju Sakan teettämästä kyselystä.

Mitä kalliimpia autoja ostaa, sitä herkemmin se myös laitetaan uudestaan kiertoon ja tilalle hankitaan jotain muuta.

Aiheesta maaliskuussa kyselyn teettäneen vaihtoautoketju Sakan myyntijohtaja Olli Pietiläinen kertoo tiedotteessa, että yhtiön asiakkaat pitävät autoaan keskimäärin reilut kaksi vuotta ennen kuin ostohousut kaivetaan taas kaapista.

Noin 7 prosenttia vastanneista kertoo vaihtavansa autoa alle vuoden välein. 11 prosenttia vaihtaa menopeliä vuoden välein. Järkiperusteita näin tiheille vaihdoille harvemmin löytyy.

– Heidän [alle vuoden välein vaihtavien] hankkimansa autot ovat korostuneesti hintavampia kuin keskivertoautot, sillä he etsivät uusia kokemuksia ja tuntemuksia autoilusta. Tämä näkyy lyhempänä vaihteluvälinä, Pietiläinen kertoo.

Suurin osa autoilijoista vaihtaa autoaan kuitenkin tarveperusteisesti.

– Intohimoisena autoilijana on hienoa nähdä, että muutkin hakevat ratin takaa sitä samaa fiilistä mitä itsekin, Pietiläinen sanoo.

Lähes puolet haluaisi ajaa sähköllä

Niin ikään vaihtoautoja myyvä Kamux kertoi viime kuussa, että mikäli auton vaihtaminen olisi ajankohtaista juuri nyt, päätyisi lähes puolet suomalaisista todennäköisesti hybridiin tai sähköautoon.

– Tutkimuksestamme selviää, että jos uuden auton hankinta tapahtuisi tänä vuonna, näiden voimanlähteiden valitseminen olisi erittäin tai melko todennäköistä 42 prosentille suomalaisista. Viime vuonna vastaava luku oli 37 prosenttia, maajohtaja Jani Koivu kertoi Kamuxin tiedotteessa.

Lähteet: Saka, Kamux

Lue myös:

    Uusimmat