Miten auto kannattaa nyt rahoittaa? Lainojen koroissa tajuton pomppu, eikä nollakorkojen paluuta "kannata jäädä odottelemaan"

Miten auto kannattaa nyt rahoittaa? 1:39
Minkälaisella rahoituksella auto kannattaa nyt hankkia? Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Autokauppa on käynyt alkuvuoden aikana uusien autojen osalta laiskanlaisesti. Käytettyjen autojen kaupassa pieniä piristymisen merkkejä on kuitenkin havaittavissa. Miten nykyinen korkotaso näkyy autokaupassa? Aiheesta keskusteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona.

Korkeiden ja yhä nousevien korkojen vaikutuksesta asuntokauppaan on puhuttu paljon, mutta koroilla on iso vaikutus myös autokaupassa.

Nollakorkojen aika onkin kaukainen muisto vain autoliikkeiden rahoitustarjouksia selatessa.

Kun vielä viime vuoden tammikuussa auton hankintaan tarjottiin rahoitusta jopa vain 3,5 prosentin korolla, on suurimpien rahoitusyhtiöiden tarjouksissa nyt jo 5,75–7,1 prosentin korkoja.

"Uutta nollakorkoaikaa ei kannata jäädä odottelemaan"

Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio vieraili keskiviikkona Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa autokaupan lähitulevaisuuden näkymistä.

– Sitä uutta nollakorkoaikaa ei kannata jäädä odottelemaan, koska sitä ei ole tulossa, Kallio täräyttää.

– Tällä vuosikymmenellä ei varmasti ainakaan tulla näkemään tällaista uutta negatiivisten korkojen aikaa, hän jatkaa ja toteaa aiemman korkotason olleen jopa epäterve.

Kallio ei usko, että autorahoituksiin tarjolla olevien korkojen taso laskee merkittävästi lähivuosina. Hän on kuitenkin toiveikas sen suhteen, että ensi talvena ja vuoden päästä tähän aikaan koroissa saatetaan nähdä pientä laskua.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Osamaksu, pankin autolaina vai jotain ihan muuta? Minkälaisella rahoituksella auto kannattaa nyt hankkia? Entä onko olemassa jokin auto, joka säilyttää arvonsa nyt muita paremmin? Katso yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat