Kuin toimintaelokuvasta: Hurjapäiset varkaat vievät PlayStation 5 -pelikonsoleita jo liikkuvien autojen kyydistä

Tältä näyttää marraskuussa myyntiin tuleva Xbox Series X 0:27
Tältä näyttää marraskuussa myyntiin tuleva Xbox Series X. Konsolin kovin haastaja on samoihin aikoihin kauppoihin saapuva PlayStation 5.

Konsolisota on saanut hiljattain hieman toisenlaisen merkityksen.

Uuden sukupolven PlayStationin saatavuudessa on ollut ongelmia maailmanlaajuisesti. Niitä on kaupiteltu netissä hirmuhintaan, ja osa on mennyt kaupaksikin, mutta sen lisäksi ne ovat mystisesti vaihtuneet kissanruokasäkkeihin ja riisipusseihin kesken kuljetuksen.

Isossa-Britanniassa poliisi on raportoinut tänä vuonna jo ainakin 27 tapausta, joissa elektroniikkaa – muun muassa PlayStation 5 -pelikonsoleita – on ryöstetty niitä kuljettaneiden rekkojen kyydistä ja vieläpä ajon aikana. Yhdysvalloissa FBI tutkii vastaavia tapauksia.

Kliseisen toimintaelokuvan alkukohtaukselta kuulostavissa operaatioissa rekat on piiritetty moottoritiellä toisilla ajoneuvoilla ja rikolliset ovat kiivenneet liikkuvan rekan perävaunuun, josta tuotteita on heitetty takana olevan auton kyytiin.

The Times -lehden haastatteleman kriminaalin mukaan elektroniikkakuljetuksista on tullut houkuttelevia kohteita, koska niiden turvallisuuteen ei ole juuri panostettu. Poliisi on sittemmin kehottanut kuljetusyhtiöitä kiinnittämään huomiota turvallisuusseikkoihin ja vaihtelemaan käyttämiään reittejä.

Lähteet: The Times, IGN, Autoblog, NBC

Lue myös:

    Uusimmat