Ei se ole tyhmä, joka pyytää! Ville myi Pleikkarinsa 1 500 euroa tarjonneelle: "Käytetään voitot muihin joululahjoihin"

Näin toimii pitkään odotettu Play Station 5 1:05
Viiden jälkeen -ohjelma tutustui PlayStation 5:een.

Monet näppejään nuolemaan jääneet pleikkarifanit ovat valmiita maksamaan uutuusmallista kovia hintoja netin myyntipalstoilla.

Konsoleita ei saatu Suomeen niin paljon kuin alun perin oli toivottu, mikä on johtanut siihen, että monet ennakkotilaajistakin jäävät tänään ilman uutuuslaitetta.

Moni ennakkotilaaja kuitenkin myös ilahtui tänään, kun odotettu uutuuskonsoli olikin noudettavissa. Osa varmasti siksi, että pääsevät itse pelaamaan uudella laitteella pitkän odotuksen jälkeen, osa taas siksi, että voivat myydä laitteen kalliimmalla eteenpäin jollekin, jolla ei käynyt yhtä hyvä tuuri.

Iloinen yllätys muuttui rahatukoksi

Yksi konsolilla rahoiksi lyöneistä on nokialainen Ville, joka pyysi saada esiintyä jutussa pelkällä etunimellään.

Ville oli tilannut ennakkoon kaksi PlayStation 5 -konsolia pirkanmaalaisesta kodinkoneliikkeestä. Yhden itselleen ja toisen pojalleen. Ensimmäinen oli laitettu tilaukseen jo keväällä, mutta toinen vasta syyskuussa virallisten ennakkotilausten käynnistyttyä.

– Sain tekstiviestin toisesta konsolista, että saan sen ensimmäisestä erästä, mutta toisesta tuli viesti, että se ei tulekaan vielä. Viime yönä sitten kilahti viesti, että molemmat ovat sittenkin jo tänään noudettavissa, mies kertoo MTV Uutisille.

Tarkoituksena ei myöskään ollut pitää konsoleita, mikäli ne tulisivat heti ensimmäisestä kuormasta.

– Olin päättänyt pistää ne lihoiksi.

Voitot muihin joululahjoihin

Hän on jättänyt kahdesta konsolista nyt myös uudet tilaukset, mutta ei usko niiden ehtivän pukinkonttiin.

– Tuskin on mitään toivoa, hän naurahtaa.

– Käytetään myyntivoitot muihin joululahjoihin ja katsellaan niitä omia konsoleita sitten myöhemmin.

Ville kertoo pyytäneensä kahdesta konsolistaan yhteensä 1 600 euroa maksettuaan niistä itse 430 ja 530 euroa.

Hän tarttui lopulta 1 500 euron tarjoukseen. Enemmänkin hän olisi voinut laitteista omien sanojensa mukaan saada, mikäli olisi halunnut myydä konsolit erikseen, eikä olisi pitänyt jo sovituista kaupoista kiinni.

– Olin jo menossa tapaamaan ostajaa, kun sain 900 euron tarjouksen vain toisesta Pleikkarista.

Kymmeniä yhteenottoja

Ville sanoo saaneensa Tori.fi-palvelun kautta tänään jo 45 viestiä ja 20 puhelua kiinnostuneilta ostajilta. Hänen myynti-ilmoitustaan oli katsottu alkuiltapäivästä jo yli 1 700 kertaa.

Ville näytti MTV Uutisille saaneensa vaihtotarjouksia myös kuukauden vanhaan yli tuhannen euron arvoiseen kannettavaan tietokoneeseen sekä lähes 800 euron hintaiseen uuteen näytöonohjaimeen.

Lue myös:

    Uusimmat