Kristiinankaupungin myrkyllinen tulipalo on hallinnassa – "Tällaista ei ole tullut vastaan omalla työurallani"

Pohjanmaalla Kristiinankaupungin Karhusaaressa syttyi torstaina tulipalo vanhan voimalaitoksen purkutyömaalla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello yhden maissa iltapäivällä. Alueelle annettiin myrkyllisen savun takia vaaratiedote, mutta iltakuudelta vaaran kerrottiin olevan ohi. Koko vaara-alueella oli noin 20–30 henkilöä.

–  Tuuli puhaltaa pienen savun merelle päin. Tietenkään alueella ei kannata oleskella ihan lähettyvillä, mutta Kristiinankaupungissa ei ole mitään hätää ja siellä voi olla ulkona, kertoo päivystävä palomestari Jannice Valtakari Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Valtakarin mukaan palo syttyi, kun vanhassa voimalaitoksessa ollutta lauhdutinta oltiin purkamassa. Myrkyllinen savu aiheutui palamaan syttyneistä titaaniputkista. Palossa ei loukkaantunut ihmisiä.

–  Kyseessä on kuuma metallipalo, jota ei voida sammuttaa perinteisin menetelmin. Metallipaloon ei voi laittaa vettä, niin sen pitää antaa jäähtyä itsekseen. Se (lauhdutin) hehkuu vielä kuumana, mutta savukaasut otettiin haltuun ja suojeltiin muuta omaisuutta ympärillä, Valtakari selittää tilannetta.

Valtakarin mukaan kyseessä on hyvin poikkeuksellinen työtehtävä. Valvonta alueella jatkuu perjantain puolelle.

–  Vähän erikoinen tilanne. Tällaista ei ole tullut vastaan omalla työurallani, eikä varmaan monella muullakaan. Savutuuletus alkaa olla ohi, mutta nyt ollaan siirtymässä jälkivartiointiin. Aamuun asti pitää olla ainakin jonkinlainen valvonta, Valtakari sanoo.  


Lue myös:

    Uusimmat