Krista Pärmäkoskella arvokas kyky, jossa piilee myös suuri vaara – "Minut pitää sitten hakea niissä tilanteissa"

Krista Pärmäkoski: Viileämpi sää helpotti palautumista – vapaan kympillä pitää olla järki mukana 2:04
Krista Pärmäkoski: Viileämpi sää helpotti palautumista – vapaan kympillä pitää olla järki mukana.

Hyvät yöunet ovat huippu-urheilijan palautumisen kannalta elintärkeä seikka. Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoskellä on tämän suhteen pettämätön menetelmä, mikä saattaa kuitenkin johtaa vaarallisinkiin käänteisiin. 

Pärmäkoski hiihti käynnissä olevien Planican MM-kisojen avausviikolla yhdistelmäkisan sekä vapaan parisprintin. Sunnuntain parikisan jälkeen suomalaistähti valitteli, ettei hän palautunut toivotulla tavalla lauantain kovasta 15 kilometrin puristuksesta. 

Maanantain harjoituksen jälkeen tilanne oli parempi. Tiistaina edessä on 10 kilometrin vapaan väliaikalähtö.  

– Olen palautunut paljon paremmin eilisestä kuin mitä siitä lauantaista. Kyllä se vaikuttaa heti, kun keli on viileämpi. Kroppakin palautuu paremmin, 32-vuotias Pärmäkoski selvitti. 

Kokeneelta arvokisakävijältä odotettiin avausviikolle ehkä hieman nähtyjä parempia suorituksia. Yhdistelmäkisassa hän oli kuudes, samoin pariviestissä Jasmi Joensuun kanssa. 

– Olen ihan luottavaisin mielin vielä. Ei tarvitse panikoida. Jos huomenna haluaa menestyä, kaiken pitää onnistua. Ja saada itsensä tosi ahtaalle, venyä vähän.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ainakin joidenkin suomalaisurheilijoiden unta ovat häirinneet kirkonkellot, jotka kilkattavat maastohiihtäjien hotellin läheisyydessä Italian Tarvisiossa. Pärmäkoski ei lukeudu näihin. 

– Jos minä en herää siihen, kun palohälytin soi, niin ei ole paljon vaikuttanut, hän naurahtaa. 

Pärmäkoskella on kisamatkoilla mukana korvatulpat.

– Jo kahdesti on käynyt niin, että on soinut palohälytys, enkä ole herännyt. Olen aina sanonut reissuilla, että minut pitää sitten hakea niissä tilanteissa. Jään muuten sinne nukkumaan, 12-kertainen arvokisamitalisti summaa. 

Kerttu Niskanen: "Jalan kunto on ihan ok – toivon, että olen huomenna viivalla" 3:08
Kerttu Niskanen: "Jalan kunto on ihan ok – toivon, että olen huomenna viivalla."

Lue myös:

    Uusimmat