MM-hiihdoissa pysäyttävät merkit ilmassa, Suomi sivustaseuraajana – "En näe mitään estettä"

MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa – Ruotsin ja Norjan ihmetemput lähellä Planicassa 3:22
MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa – Ruotsin ja Norjan ihmetemput lähellä Planicassa.

Planican MM-kisojen toisella viikolla jännitetään Suomen mahdollisen mitalitilin aukeamisen lisäksi sitä, saavuttavatko Ruotsin naiset ja Norjan miehet maastohiihdossa huiman kuuden kultamitalin suoran.

Nykymallisissa, kuuden maastohiihtomatkan, MM-kisoissa, joita on hiihdetty vuodesta 2005 lähtien, Norjan naiset saavuttivat kuuden suoran vuonna 2017 Lahdessa. Vuonomaan miehet pystyivät samaan kaksi vuotta myöhemmin Itävallan Seefeldissä.

Sitä, että kaikki mestaruudet menisivät samalla maalle sekä miehissä että naisissa samoissa kisoissa, ei ole nähty nykymallisissa MM-hiihdoissa. Planicassa siihen on mahdollisuus Ruotsin naisille ja Norjan miehillä – ja vielä iso sellainen.

Ruotsi on tähän mennessä putsannut pöydän naisissa ja Norja miehissä. Jäljellä on vielä kolme matkaa: vapaan väliaikalähdöt (10 ja 15 kilometriä), pitkät viestit sekä 30 ja 50 kilometrin yhteislähdöt perinteisellä.

Näillekin matkoille kuumimmat suosikit löytyvät Suomen länsinaapureista. Ruotsin naisista esiin ovat nousseet muun muassa Ebba Andersson, Frida Karlsson ja Jonna Sundling, Norjan miehistä Johannes Hösflot Kläbo, Simen Hegstad Krüger ja Pål Golberg etunenässä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Voisivatko kuuden suorat siis toteutua?

– En näe mitään estettä. Viestien pitäisi olla aika varmat, vapaan väliaikalähdöt yhtä lailla. Perinteisen 30 ja 50 kilometriä ovat matkoina sellaisia, että niissä on enemmän muuttujia, mutta kun on monta huippukuntoista hiihtäjää, niin se puhuu Norjan ja Ruotsin puolesta näilläkin matkoilla, Ossi Karvonen MTV Urheilun kisatiimistä kommentoi parisprinttien jälkeen sunnuntaina.

Pääkuvan videolla MTV Urheilun Mikko Hyytiä ja Ossi Karvonen perkaavat MM-kisojen avausviikon maastohiihtotapahtumat suomalaisnäkökulmasta sekä ennakoivat toisen viikon näkymiä. 

Lue myös:

    Uusimmat