Koronan epäillään levinneen matkailijoiden mukana Kreikkaan – maa tiukentaa rajoitustoimiaan jälleen

3:08
Katso videolta aikajana: Tällä aikataululla koronarajoitukset poistuvat Suomessa.

Kreikka on ilmoittanut tiukentavansa jälleen koronavirukseen liittyviä varotoimia, sillä tartuntojen määrä on viime aikoina ollut selvässä nousussa, kertoo Guardian.

Tartuntoja on levinnyt sekä maahan saapuneiden matkailijoiden kautta että tuntemattomista lähteistä maan sisällä. Jotkut asiantuntijat pelkäävät koronaviruksen toisen aallon nyt iskeneen maahan.

Kreikka löysäsi liikkumisrajoituksia toukokuun alussa ja avasi rajojaan heinäkuun alussa.

Kreikassa on tähän mennessä todettu noin 3 800 koronavirustartuntaa ja 193 virukseen liittyvää kuolemaa. Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on miljoonaa asukasta kohden 365 ja kuolemia 19. Suomessa vastaavat luvut ovat 1 317 ja 59.

Epidemiologit ovat olleet Kreikassa huolissaan oireettomista tartuntaa kantavista matkailijoista. Kasvavaa huolta kohdistuu nyt myös kreikkalaisten leväperäiseen suhtautumiseen sosiaalista eristäytymistä kohtaan.

Viranomaiset aikovat muun muassa tehostaa testaamista maan pohjoisrajalla, jonka toisella puolella Balkanin naapurimaissa tartunnat ovat olleet kovassa kasvussa. Balkanin maista vierailee Pohjois-Kreikassa paljon turisteja.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 17.14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja