Matkustusrajoituksia poistetaan tänään: Näistä maista tulevilta ei enää vaadita karanteenia

1:51
Matkustusrajotteita puretaan – ulkomaanmatkailu helpottuu merkittävästi.

Suomessa puretaan tänään koronaviruksen takia asetettuja matkustusrajoituksia. Sisärajavalvonnasta luovutaan useiden sellaisten maiden osalta, joissa koronatilanne on riittävän hyvä.

Tähän asti tarpeetonta matkustamista ulkomaille on suositeltu välttämään vain muutamaa maata lukuun ottamatta. Tänään suomalaisten ulkomaanmatkailu helpottuu merkittävästi.

Euroopassa on kaikkiaan 17 uutta maata, joiden rajaliikenteen rajoituksista Suomi luopuu. Joukossa ovat esimerkiksi Saksa, Itävalta, Italia ja Kreikka. Näistä maista palaavilta suomalaisilta tai niistä tulevilta ulkomaalaisilta matkustajilta ei vaadita enää jatkossa kahden viikon karanteenia.

On kuitenkin maita, joiden osalta matkustamista rajoitetaan edelleen. Listalla ovat muun muassa Iso-Britannia, Ranska, Espanja sekä Ruotsi, jossa koronatilanne on huomattavasti Suomea vakavampi.

Näistä maista ei pääse Suomeen lomalle. Sallittua on vain paluuliikenne, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne kahden viikon karanteenilla.

Ulkomaanmatkailu ei kiinnosta

Tänään esimerkiksi työmatkaliikennettä sallitaan myös tietyistä maista EU:n ulkopuolella. Joukossa ovat muun muassa Japani, Thaimaa, Kiina ja Australia. Osa kohdemaista ei kuitenkaan välttämättä päästä sinne suomalaisia, vaikka Suomi sallisikin osin sieltä saapuvaa liikennettä.

Vaikka matkailu on tällä viikolla vapaampaa, MTV:n kyselyn perusteella ulkomaanmatkailu ei vielä innosta suurinta osaa suomalaisista. Heinäkuussa kyselyymme vastanneista lähes neljä viidestä ei aio lähteä ulkomaille tämän kesän aikana.

Hallitus arvioi matkustusrajoituksia uudelleen runsaan viikon kuluttua.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja