Koronavirustartunnan saanut yhdysvaltalaisnainen synnytti ennen laskettua aikaa – vauva kuoli: "Tulos olisi voinut olla toisenlainen"

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Videolla kerrotaan naisesta, joka joutui hyvästelemään äitinsä videopuhelun välityksellä.

Koronavirusta sairastanut nainen synnytti vauvansa 22. raskausviikolla surullisin seurauksin. Aiheesta uutisoi muun muassa Fox News -sivusto.

Yhdysvaltain Louisianassa koronavirustartunnan saanut nainen synnytti tyttövauvansa ennenaikaisesti. Lapsi kuoli maanantaina, seuraavana päivänä synnytyksestä.

Synnytys alkoi 22. raskausviikolla

Nainen oli otettu sairaalahoitoon viime viikolla koronavirusoireiden takia. Synnytys alkoi ennen laskettua aikaa. 

Piirikunnan kuolemansyytutkija William Clark kertoi maanantaina pidetyssä nettikonferenssissa, että lapsen kuolema johtui siitä, että tämä oli syntynyt niin paljon ennen laskettua aikaa, noin 22. raskausviikolla. Vauvalla ei ollut todettu koronavirusta, mutta viranomaiset uskovat sen liittyvän sairauteen, koska äidillä oli koronavirus. Naisella oli ollut hengitysvaikeuksia ja kuumetta.

– Jos äidillä ei olisi ollut koronavirusta, jos hän ei olisi tarvinnut hengityskonetta, jos hänellä ei olisi ollut virukseen liittyviä hengitysvaikeuksia ja happivajetta, ei hän todennäköisesti olisi synnyttänyt lasta ennen laskettua aikaa ja tulos olisi voinut olla toisenlainen.

Vakava muistutus ohjeistuksien tärkeydestä

Clarkin mielestä vauvan kuolema on tärkeä muistutus siitä, miten kaikkien pitäisi seurata viranomaisten antamia koronavirusohjeistuksia.

– Tämä korostaa todella vahvasti sitä, että meidän kaikkien pitäisi muistaa karanteeni ja sosiaalinen eristäytyminen.

Lue myös:

    Uusimmat