Sairastunut Sara ei voinut olla lapsensa vierellä sairaalassa – vaatii nyt muita amerikkalaisia kuuntelemaan: "Tämä on vasta alkua, tämä voisi olla sinun lapsesi"

Amerikkalainen Sara ei voinut flunssankaltaisten oireiden vuoksi mennä sairaan lapsensa luo sairaalaan. – Lopettakaa syntymäpäiväjuhlat, lopettakaa leikkitreffit, lopettakaa matkustaminen, hän anoo nyt muita.

Sara Hernandez halusi kertoa kaikille, millaista on elää koronavirustodellisuudessa. Sara kirjoitti perheensä koettelemuksista Facebookissa osoittaakseen muille amerikkalaisille, ettei koronaongelma ole todellinen vain muissa maissa, vaan se on iskenyt myös hänen omaan elämäänsä.

Eivät saaneet mennä sairaalaan

Hiljattain Sara sai tietää, että perhe on kenties altistunut koronavirukselle. Hänen Cayden-vauvansa on sairaana, ja tällä on todettu influenssa A. Kun Caydenilla oli hengitysvaikeuksia, Sarah aikoi yksinkertaisesti lähteä tämän kanssa sairaalaan ja soitti sinne etukäteen.

– Halusin vain varoittaa heitä siitä, että olemme matkalla sinne, ja hoitaja sanoi, että meidän ei pitäisi tulla ensiapuun, Sara kuvailee

Sen sijaan Saraa ohjeistettiin soittamaan tartuntatautikeskukseen, mihin hän jonotti kaksi tuntia. Saran mukaan Caydenia ei kuitenkaan testattu koronaviruksen varalta, eikä hänelle automaattisesti löytynyt sairaalapaikkaa koronaviruskriisin vuoksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Olen ikääntynyt kymmenen vuotta viimeisten 15 tunnin aikana"

Nyt Sara haluaisikin muistuttaa muita siitä, että myös "pelkkä flunssa" voi tehdä ihmisestä hyvin sairaan, ja nyt uhkana on sen lisäksi uusi koronavirus.

– Tämä on vasta alkua, ja tämä voisi helposti olla sinun lapsesi. Vaikka pojallani ei olisi koronavirusta, tämä vaikuttaa dramaattisesti hänen mahdollisuuksiinsa saada hoitoa! Emme me ole varautuneita, Sara toteaa.

Hän haluaisi muistuttaa muita siitä, että sama ongelma voi iskeä kenen tahansa perheeseen. Sairaan lapsen kamppailun seuraaminen on ollut vaikeaa.

– Kasvoni ovat sellaisen naisen kasvot, joka on ikääntynyt kymmenen vuotta viimeisten 15 tunnin aikana, Sara kirjoitti seuraajilleen.

– Nämä ovat sellaisen terveydenhuoltoalan ammattilaisen kasvot, joka menee töihin joka päivä ja ottaa kohonneen riskin altistua taudille, jotta voisi hoitaa sinua ja lastasi, vanhempiasi, ystäviäsi. Nämä kasvot kuuluvat äidille, jonka lapsi ei saa hoitoa, koska riski koronaviruskontaktille on matala. Äidille, joka ei saa olla vauvansa kanssa sairaalassa, koska äiti itsekin on hyvin sairas, yskii, on heikko ja kuumeinen ja voisi mahdollisesti tartuttaa muita

Sara anookin nyt muita vanhempia ottamaan koronaohjeet vakavasti.

– Lopettakaa syntymäpäiväjuhlat, lopettakaa leikkitreffit, lopettakaa matkustaminen! Sillä aikaa, kun nämä hankaluudet ärsyttävät teitä ja vitsailette kotona jumissa olemisesta lastenne kanssa, minä en voi olla oman vauvani kanssa, kun hän on hyvin sairas.

Lapsi voi jo paremmin

Sara uskoo, että ennen koronavirusta Cayden olisi luultavasti otettu hoitoon jo kauan sitten, vaikka oireet olisivatkin lievät. Nyt ei kuitenkaan eletä "normaalia arkea". Facebookissa hän on kiittänyt aviomiestään Rudya, joka on ollut pienen Caydenin tukena ja huolehtinut tästä.

Rudy puolestaan kertoi, että Cayden sai hoitoa ja voi jo paremmin.

Sara huomauttaa, että on itse aivan tavallinen, keskiluokkainen äiti, joka on yrittänyt tehdä "kaiken oikein". Hän toivoisikin hallitukselta lisätoimia, jotta tilanne saataisiin hallintaan.

– Meillä ei ole tarpeeksi tarvikkeita, meillä ei ole tarpeeksi aikaa. Se on jo täällä. Se vaikuttaa kaikkiin, vanhoihin, nuoriin aikuisiin, vauvoihin. Se ei ole uutishypeä, se ei ole sosiaalisen median hysteriaa. Se ei ole jonkun poliittista agendaa. Tämä on todellista elämää.

Lue myös:

    Uusimmat