Koronatoimet saivat aikaan rajuja levottomuuksia Espanjassa – katso hurjaa kuvamateriaalia Madridin pääkadulta

Espanjan pääkaupungissa Madridissa lukuisat ihmiset ovat osoittaneet mieltään maan tiukkojen koronatoimien vuoksi. 

Madridin kadut täyttyivät viime yönä mieltään osoittavista ihmisistä, liekehtivistä roskista sekä mellakkapoliiseista, jotka pyrkivät parhaansa mukaan rauhoitella tilannetta. 

Katso yllä olevalta videolta, millaiseksi mielenosoittajien toiminta eskaloitui lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä!

Tilanne oli paikoitellen kaoottinen, ja mellakkapoliisit ampuivat paukkupatruunoita hajottaakseen mielenosoittajista muodostuneita porukoita. 

– Katsoin ulos ja näin, kun mielenosoittajat heittivät kivillä näyteikkunoihin, sytyttivät roska-astioita palamaan ja veivät kaiken löytämänsä mennessään, Madridissa asuva ja tilannetta kuvannut kertoo.

Monissa kaupungeissa käyty poliisin kimppuun

Espanjalaiset ovat osoittaneet mieltään myös muissa maan kaupungeissa, kuten Pohjois-Espanjassa sijatsevassa Logroñon kaupungissa. Barcelonassa protestoijat ovat olleet aggressiivisia myös poliiseja kohtaan. 

Poliisin mukaan lukuisat mielenosoittajat hyökkäsivät maan toiseksi suurimassa kaupungissa perjantaina poliisin kimppuun muun muassa kiviä apunaan käyttäen. 

Protestoijat sytyttivät roska-astioita tuleen ja ryöstivät kauppoja. Tuolloin ainakin 14 ihmistä pidätettiin ja 30 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen. 

Hotelli- ja ravintola-ala käärmeissään

Väkivaltaisten mielenosoitusten lisäksi maassa on järjestetty rauhanomaisia mielenilmauksia. Noin 1 500 hotelli- ja ravintolatyöntekijää kokoontui vastustamaan rauhanomaisin elkein tiukentuneita rajoitustoimenpiteitä, jotka uhkaavat heidän työpaikkojaan. 

Espanjan Katalonian alueella sijaitsevat ravintolat ja baarit ovat olleet pitkään suljettuina, eikä vielä kuukausia kestävä poikkeustila helpota alojen tilannetta tulevinakaan kuukausina.

Poikkeustila jatkuu vielä kuukausia

Espanjan parlamentti hyväksyi torstaina poikkeustilan jatkamisen puolella vuodella koronapandemian vuoksi. Poikkeustilan on määrä päättyä 9. toukokuuta.

Poikkeustilan aikana Espanjan 17 aluehallintoa voivat halutessaan rajoittaa ihmisten liikkumista esimerkiksi määräämällä ulkonaliikkumiskieltoja tai kieltämällä alueiden rajat ylittävän liikkumisen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja