Koronapandemian kurittama ruokakuljettaja julkaisi itkuisen vetoomuksen – sitten some osoitti voimansa

Poika lahjoitti äidilleen osan maksastaan 1:42
Videolla kerrotaan erään miehen liikuttavasta teosta.

Yhdysvaltalainen ruokakuljetusfirman työntekijä avautui somessa talousvaikeuksistaan. Sitten tuntemattomat ojensivat auttavan kätensä.

Seattlessa asuva UberEats-ruokakuljettaja Riley Elliot julkaisi TikTokissa videon, jolla hän avautui taloudellisista vaikeuksia, joita ruokakuljetusfirmoissa työskentelevät ihmiset kohtaavat. Aiheesta kertoo muun muassa Independent-sivusto.

Videolla Riley istuu autossa ja kertoo itkuisena, että hänellä oli ennen videon kuvaamista mennyt 45 minuuttia ruokatoimituksen kuljettamiseen. Riley joutui maksamaan kolme dollaria parkkeerauksesta, koska ilmaisia parkkipaikkoja ei ollut ja koska asiakas kieltäytyi hakemasta tilaustaan ulkoa.

– Hän antoi minulle 1,50 dollaria tippiä ja Uber maksoi minulle 2,50 dollaria, Riley kertoo.

Pelkäsi jäävänsä taas kodittomaksi

Ahdistuneelta näyttävä Riley tuskaili sitä, kuinka hänen pitäisi kahden viikon päästä maksaa vuokra, mutta hänen rahansa eivät tulisi riittämään siihen.

– Teen useampaa työtä. En nuku juuri lainkaan, ja rahani riittävät hädin tuskin ruokaan. 

– Olen kohta jäämässä kodittomaksi kolmannen kerran toukokuun jälkeen ja vain siksi, että ihmiset eivät anna tippiä ruokakuljettajille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Riley tuskaili sitäkin, että hän riskeeraa henkensä keskellä pandemiaa eikä kukaan välitä.

Somehitiksi noussut video ja rahalahjoituksia

Rileyn avautuminen lähti leviämään somessa. Sitä on katsottu yli kaksi miljoonaa kertaa.

Erityisesti Riley yllättyi siitä, että ihmiset alkoivat lahjoittamaan hänelle rahaa. Niiden ansiosta hän ja hänen kumppaninsa pystyivät hankkimaan itselleen oman kodin. Seattle Timesin mukaan hän sai yli 40 000 dollaria lahjoituksia.

Riley kiitteli kaikkia toisella TikTok-videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kiitos kaikille kauniista sanoista ja rahalahjoituksista!  

Riley kertoo, että hän pystyi maksamaan pois laskut. Lisäksi hän lähetti osan rahalahjoituksista ystävilleen, jotka olivat avun tarpeessa.

Toivoi palkkauskäytäntöön muutosta

Myöhemmin kuvaamillaan TikTok-videoilla Riley vastaili muutamiin kommentteihin. Eräällä niistä hän täsmensi, että ei syyttänyt tilanteestaan pelkästään niitä asiakkaita, jotka eivät anna tippiä. Vikaa on myös yritysten palkkauskäytännöissä.

– Vikaa on ehdottomasti niissä yrityksissä, jotka eivät maksa kuljettajilleen kunnollista palkkaa ja jotka veloittavat kuljetuksista isoja summia ja antavat siitä summasta kuljettajille vain pari dollaria.

Riley huomautti myös, että Yhdysvalloissa ajatellaan, että suurin osa tarjoilijan tuloista koostuu tipeistä. Tähän pitäisi hänen mielestään tulla muutos.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Auttaa nyt muita hädässä olevia

Riley toivoo, että ihmiset lahjoittaisivat rahaa toisillle, jotka tukea kaipaavat. Hän itse ei tarvitse enää enempää rahaa ja on alkanut antaa lahjoituksia toisille.

Seattle Timesille Riley kertoo kyenneensä lahjoittamaan yhteensä 12 000 dollaria muille, joilla on tiukka rahatilanne.

Mies kertoo aina halunneensa auttaa muita.

– Nämä kaksi päivää olen saanut elää unelmaani eli auttaa niitä, jotka ovat avun tarpeessa.

– Suorastaan värisen ihmisten lähettämästä positiivisesta energiasta. Minua on kiusattu koko elämäni ja nyt ihmiset oikeasti arvostavat sitä, miten kovasti yritän parhaani. Se merkitsee minulle todella paljon.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat