Koronapandemia pakotti kuningatar Elisabetin, 93, eristäytymään linnaansa – näin hän kommunikoi perheensä kanssa

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat 9. maaliskuuta viimeisen kerran muiden kuninkaallisten kanssa

Kuningatar Elisabetille järjestellään videoyhteyksiä Windsorin linnaan, jotta tämä voi yhteyksissä perheeseensä, kirjoittaa brittilehti Telegraph.

Maailmalla jylläävän koronaviruksen on uutisoitu olevan erityisen vaarallinen ikäihmisille. Britanniassa kuningatar Elisabetin, 93, ja prinssi Philipin, 98, uutisoitiin vetäytyvän Windsorin linnaan suojautuakseen virukselta.

Suomen tapaan myös Britanniassa yli 70-vuotiaita on kehotettu pysymään kotona ja välttämään ihmiskontakteja.

Kuningatar ja prinssi Philip päättivät brittilehtien mukaan vetäytyä linnaansa sen jälkeen, kun eräällä Buckinghamin palatsin henkilökuntaan kuuluvalla todettiin koronavirustartunta. The Sunin mukaan tartunta todettiin viime viikolla, mutta toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko tämä ollut läheisesti tekemisissä kuningattaren kanssa.

Brittilehti Telegraphin mukaan sosiaalisten kontaktien vältteleminen vaatii sitä, että linnaan ollaan sorvaamassa videopuheluyhteyksiä, jotta kuningatar voi olla yhteyksissä perheenjäseniinsä.

– Avustajat selvittävät parhaillaan, mikä on paras tapa pitää yhteyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa FaceTimen tai Skypen kaltaisia työkaluja, mutta turvallisuusasetusten pitää olla tiukemmat, kun kyseessä on kuninkaallinen perhe, Telegraphille kerrotaan.

– Kuningatar, kuten monet muutkin näkee, että tämä on yksi keino pitää yhteyttä perheeseensä ja ystäviinsä.

The Sunissa arvellaan, että videoyhteydet voisivat olla mieluisa tapa kuningatar Elisabetille, sillä sitä kautta hän voisi nähdä myös lapsenlapsenlapsiaan, eli myös Kanadassa vanhempiensa kanssa nykyisin asuvaa Archieta.

Kuningattaren on aiemmin kerrottu olevan harmissaan siitä, että prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin vetäydyttyä hovista hän ei juuri ole päässyt näkemään pariskunnan kymmenen kuukauden ikäistä poikaa. Archie ei esimerkiksi ollut lainkaan Britanniassa, kun Sussexin herttuapari hoiti maaliskuussa viimeiset kuninkaalliset edustustehtävänsä saarivaltion maaperällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja