Prinssi Philipistä levisi häijyjä huhuja – hovi torppaa nyt väitteet

0:40
Prinssi Philip aiheutti viime vuonna kohun jäätyään kiinni turvavöittä ajamisesta

Sosiaalisessa mediassa liikkui useiden päivien ajan huhuja Edinburghin herttuan kuolemasta. Hovi on torpannut ilkeät huhut.

Koronavirus on aiheuttanut maailmalla huolta varsinkin ikäihmisten osalta. Britanniassa moni on ollut tämän vuoksi huolissaan 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin ja etenkin 98-vuotiaan prinssi Philipin voinnista.

Brittilehti Mirrorin mukaan Britanniassa liikkui jopa huhuja siitä, että Edinburghin herttua olisi kuollut.

Sosiaalisessa mediassa levinneiden sitkeiden huhujen vuoksi Buckinghamin palatsi joutui vahvistamaan, että prinssi Philip on elossa. 

Suoraa kantaa prinssi Philipin terveydentilasta ei ole annettu, mutta kuningatar Elisabet tiedotti torstaina hovin virallisella Instagram-tilillä, että hän ja Philip suuntaavan Windsorin linnaan vielä samana päivänä.

Myös Mirrorille puhunut lähde sanoi, ettei Edinburghin herttuan terveydentilassa ole tapahtunut viime aikoina käänteitä.

Toinenkin lähde sanoi lehdelle Sandringhamin tiluksilla Norfolkissa tähän saakka oleskelleen Philipin voivan hyvin.

Sosiaalisessa mediassa liikkuneet huhut Philipin kuolemasta ovat myös raivostuttaneet osaa kansalaisista.

–En tiedä, mikä saa jonkun levittämään tämänkaltaisia valheita, mutta lopettakaa heti. Se on outoa ja lisää paniikkia. Emme tarvitse sitä juuri nyt, esimerkiksi Telegraphin toimittaja Gareth Davies hämmästeli ja sanoi hänkin saaneen lähteeltään tiedon, että Philipin vointi on hyvä.

Philipin terveydentilasta oltiin huolissaan viimeksi joulun alla, kun hän joutui sairaalahoitoon Lontooseen. Edinburghin herttua pääsi kuitenkin joulunviettoon perheensä pariin oltuaan neljä päivää sairaalassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.