Koreoiden välinen tilanne kiristyy entisestään: Pohjois-Korea sanoo testanneensa uusia risteilyohjuksiaan

Pohjois-Korea on testannut kehittämiään uuden sukupolven Pulhwasal-3-31-risteilyohjuksia, sanoo Pohjois-Korean valtiollinen KCNA-uutistoimisto.

Pohjois-Korea ei kommentoinut, kuinka monta ohjusta se laukaisi. Etelä-Korea kertoi aiemmin Pohjois-Korean laukaisseen keskiviikkoaamuna useita risteilyohjuksia Keltaiseenmereen. 

Pohjois-Korean nykyisissä YK:n asettamissa pakotteissa on kielletty ballististen ohjusten testaaminen, mutta risteilyohjuksien testejä ei ole kielletty.

Tilanne maiden välillä hyvin kireä

KCNA:n mukaan testit olivat osa asejärjestelmien jatkuvaa ja pakollista päivittämistä.

– Testit eivät aiheuttaneet vaaraa naapurimaille eikä niillä ollut mitään tekemistä alueellisen tilanteen kanssa, uutistoimisto totesi.

Etelä-Korealla oli ohjuslaukaisujen aikaan käynnissä erikoisjoukkojen harjoitus maan itärannikolla. Etelä-Korean laivaston mukaan harjoitus johtuu vakavasta turvallisuustilanteesta Pohjois-Korean kanssa.

Tilanne maiden välillä on muuttunut yhä jännittyneemmäksi viime aikoina. Viime vuonna Pohjois-Korea teki ennätysmäärän ohjuskokeita, kun taas Etelä-Korea tehosti puolustusyhteistyötään Yhdysvaltojen kanssa.

Pohjois-Korea ilmoitti vuodenvaihteessa, ettei se aio tavoitella enää Koreoiden yhdistymistä.

Etelä-Korea evakuoi asukkaita rajasaarilta Pohjois-Korean kranaattitulituksen vuoksi 2:05
Tammikuun alussa Etelä-Korea evakuoi asukkaita rajasaarilta Pohjois-Korean kranaattitulituksen takia. 

 

Lue myös:

    Uusimmat