Kommentti: Synkkä MM-sprinttipäivä paljasti suomalaishelmen – viesti ruotsalaisriitapukarille kertoo paljon

1:10
Niilo Moilanen harmitteli sprinttierän kolarointiaan – "Se päättyi ikävästi."

MM-hiihtojen avauspäivä ei tarjonnut suomalaisjuhlaa. Niilo Moilanenkin nieleskeli MM-sprinttipettymystä leuka rinnassa, hiihtolasien takana katsekontaktia vältellen. 21-vuotias Moilanen ehti kuitenkin tehdä vaikutuksen, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen Planican MM-kisoista.  

Kahden vuoden takainen perinteisen sprintin nuorten maailmanmestari esiintyi ennakkoluulottomasti aikuisten arvokisadebyytissään. Aika-ajon yhdeksäs sija vaihtui kuitenkin pettymykseen puolivälierässä, kun Moilanen sotkeutui suksiensa kanssa ruotsalaishiihtäjä Johan Häggströmin välineisiin.

– Kenen se syy oli, sillä ei ole enää mitään merkitystä, Moilanen kuittasi.

Suomalaisen tavoin jatkosta pudonnut Häggström syytti tilanteesta Moilasta, ja oli siinä oikeassa. Tämä on kuitenkin sprintin luonne: Välillä kolisee.

Kuluvalla kaudella uransa ensimmäiset välieräpaikat maailmancupin sprintissä napannut Moilanen oli tekemässä samaa temppua myös MM-debyytissään. Suomalaisella oli kova aikomus jatkaa päivää semifinaalivaiheeseen.

– En koe, että tuossa oli päivän paras taso.

– Kyllähän se pahalta tuntui. Aika paljon oli ladattu tähän päivään.

MM-debyytin alla Moilanen puhui siitä, että hänen tuloksentekovuotensa ovat vasta edessä. Kalenteriin on merkitty muun muassa vuoden 2026 perinteisen olympiasprintti.

Suomalaiskriteerein ajateltuna menestystä on varmasti tulossa jo tuota aiemminkin. Moilanen janosi sitä jo tänään Planicassa, ja sprinttipettymys otti selvästi koville, mikä on kunnianhimoisen urheilijan merkki.

Pettymyksessä piehtaroiminen on turhaa, minkä nosti esiin myös Moilanen.

– Katsotaan, jos käydään lyömässä kättä päälle (Häggströmin kanssa). Ei näitä kannata jäädä sitten murehtimaan jälkeen päin.

Seuraava MM-komennus voi olla Moilasella edessä jo sunnuntain parisprintissä – mahdollisesti toisen MM-ensikertalaisen, torstaina 10:nneksi tulleen Ville Ahosen rinnalla.

1:57
Ville Ahonen koki epäonnea MM-välierässä – "En olisi voinut tehdä mitään paremmin."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja