"Elämäni hiihto" – tähtien ympäröimä Suomen MM-keltanokka yllätti romurallissa

Ville Ahonen koki epäonnea MM-välierässä – ”En olisi voinut tehdä mitään paremmin” 1:57
Ville Ahonen koki epäonnea MM-välierässä – "En olisi voinut tehdä mitään paremmin."

Ville Ahonen oli Suomen onnistuja Planican MM-hiihtojen perinteisen sprintissä torstaina. Aikuisten arvokisojen ensikertalainen oli lopputuloksissa kymmenes. 

Ahonen selvisi sprintin erävaiheeseen karsinnan 25. sijalta. Erävaiheessa hän selvisi jopa hieman yllättäen välieriin aikavertailun perusteella suomalaisen erässä nähdyn kaatumistilanteen jälkeen.

– Aika-ajo oli haasteellinen. Tuntui, että siinä saattoi olla jopa pikkuisen ylilatausta. Alkuverryttelyssä oli haastava fiilis, 28-vuotias Ahonen kertasi.

– Alkuerän loppu tuli hyvin, kun kaistat aukesivat kolarin myötä. Pääsin latomaan loppuun kaiken, mitä lähti. Voimiakin oli.

Ahosen välierä oli kivikova, kun mukana olivat muun muassa Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka hiihti lopulta maailmanmestariksi, sekä karsinnan voittanut norjalainen Erik Valnes ja Ranskan tähti Lucas Chavanat.

Tähtien keskellä Ahonen ajautui kolariin Valnesin kanssa. Norjalainen näytti menettäneen tasapainonsa sohjoisessa lumessa, minkä jälkeen Ahonen ajautui takaa hänen päälleen. Valnesin suksi katkesi rytäkän seurauksena.

–  Välierä oli kyllä selkeästi uran parasta siihen (kolariin) asti. Se lähti kulkemaan alusta asti ihan eri tavalla kuin alkuerä. Harmittaa tosi paljon, että se päättyi tänään näin. Olisin voinut taistella siinä tosissaan finaalipaikasta, erässä viidenneksi jäänyt Ahonen totesi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

–  Se, miltä hiihto tuntui välierässä, yllätti. Pystyin kuitenkin kohtuuhelposti tulemaan siinä Kläbon ja Valnesin perässä. Hiihto lähti aukeamaan tosi hyvin aika-ajon jälkeen.

Ahonen luonnehti esitystä "elämänsä hiihdoksi".

– Kyllä se silti harmittaa valtavasti, suomalainen summasi viitaten kolariin.

Kläbon takana mitalikolmikon täydensivät Norjan Pål Golberg ja Ranskan Jules Chappaz.  

Lue myös:

    Uusimmat