Kommentti: Kansojen liigasta tuli onnenpotku suomifutikselle – Huuhkajat sai aikaan "rivelationin"

Teemu Pukin haastattelu Viro-ottelun jälkeen 2:53

Vaikka Huuhkajien mahdollisuus päästä arvokisoihin on edelleen erittäin pieni, Kansojen liiga on ollut Suomelle jättipotti, kirjoittaa MTV Sportin Marko Leppänen. 

Videolla Teemu Pukin haastattelu Viro-voiton jälkeen. 

Kun Huuhkajat aloitti taipaleensa Kansojen liigassa, pelaajilta kysyttiin karsintajärjestelmästä. Hekin olivat pihalla siitä, mitä EM-kisoihin nouseminen tarkkaan ottaen vaatisi. 

Ei siitä kannata olla pahoillaan. Kansojen liigan järjestelmä on sen verran monimuotoinen, että sen täydellinen omaksuminen vaatii neljän vuoden matemaattisia yliopisto-opintoja ja Mensan jäsenyyttä. 

Kansojen liigan maailmanlaajuisesta järkevyydestä tai toteutuksesta voidaan keskustella, mutta Huuhkajille uusi systeemi on suonut iloa. 

Satunnaiset jalkapallonseuraajat eivät jaksa suhtauttaa Suomen vastustajia maailman eliittijoukkueisiin. Heille riittää, että Huuhkajat voittaa ja unelma arvokisoista elää. 

Voitetut maat eivät ehkä olen maailman kärkeä, mutta heidänkin lyömisensä on edistystä. Niin pitkään Suomi oli pulassa kääpiövaltioitakin vastaan. 

Eteläiseen naapuriin matkusti ennätykselliset 3 000 suomalaiskannattajaa. Eivät he näyttäneet kovin paljon harmittelevan sitä, ettei vastassa ollut Ranska tai Kroatia. Olisko Viroa vastaan pelattavaan harjoitusotteluun lähtenyt yhtä paljon faneja?

Kuinka monta kossupulloa on juttutuvissa lyötykään vetoa siitä, pelaako Suomi vielä joskus arvokisoissa. Nyt niitä vetoja voidaan kiinnittää lisää, vaikka mahdollisuus kisapaikkaan on edelleen häviävän pieni. 

Huuhkajien ympärillä on pitkästä aikaa myönteinen vire, ja vitsin aiheita joutuu hakemaan muualta. Huuhkajat alkoi sittenkin voittaa aiemmin kuin sote ja Olkiluodon ydinvoimala valmistuivat.  

"Kun sliipatut maailmanmiesvalmentajat näyttävät hihoista käärityissä kauluspaidoissaan Dressmanin malleilta, Kanerva antaa vaikutelman, että hän on tullut juuri pihalta  hakkaamasta koko vuoden saunapuut." 

Päävalmentaja Markku Kanervan ulkoinen habitus herättää myötätuntoiseen värähdyksen suomalaisessa keski-ikäisessä miehessä. Huh, ei meidänkään tarvitse ryhtyä lipeväkieliseksi ja sulavaliikkeiseksi eteläeurooppalaiseksi ekstrovertiksi, kun menestynyt maajoukkuevalmentajakin on ihan tavallinen suomalainen jörrikkä. 

Kun sliipatut maailmanmiesvalmentajat näyttävät hihoista käärityissä kauluspaidoissaan Dressmanin malleilta, Kanerva antaa vaikutelman, että hän on tullut juuri pihalta  hakkaamasta koko vuoden saunapuut. Huvittelupäivänä täytetään sanaristikko. 

Kanerva muistuttaa pohtivissa haastatteluissaan Matti Vanhasta, joka kertoo, että noususuhdanteenkin aikana on syytä jo varautua laskukauteen. "Rive" painottaa, että voitoista ja maalin puhtaana pysymisestä huolimatta on syytä petrata puolustuspeliä. 

Vaikka englanninkielinen väännös ei sovikaan yhtään Kanervan suuhun, Suomessa kytee nyt "rivelation". 

Lue myös:

    Uusimmat