Huuhkajien unelmastartti herättää toivoa unelmasta – edessä on silti pitkä ja kivinen tie

Teemu Pukin haastattelu Viro-ottelun jälkeen 2:53

Suomen jalkapallomaajoukkue on aloittanut ”karsintansa” kohti arvokisoja kenties paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Huuhkajat johtaa Kansojen liigan lohkoaan puhtaalla pelillä kolmen ottelun jälkeen, mutta tie arvokisapaikan saavuttamiseen on silti vielä kivinen.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin haastattelu voitetun Viro-ottelun jälkeen.

Kansojen liigan lohkovaiheessa on jäljellä vielä kolme ottelua, joista Suomi tarvitsee arviolta ainakin neljä pistettä lohkovoiton saavuttamiseen. Lohkovoittoon yltämistä ei helpota se, että Huuhkajien on pelattava vielä vieraskentillä kovimpia haastajiaan Kreikka ja Unkaria vastaan. Mikäli Suomi selvittäisi itsensä lohkonsa voittajaksi, on sen voitettava vielä kaksi C-liigan muiden lohkojen parasta maata pudotuspeleissä.

Huuhkajien ehdottomasti kovimmat haastajat C-liigassa ovat Serbia ja Romania. Suomen onneksi nämä maat pelaavat samassa lohkossa, jonka myötä ainoastaan toinen joukkueista lähtökohtaisesti selviäisi pudotuspeleihin.

Muissa C-liigan lohkoissa piikkipaikkaa pitävät Bulgaria ja Skotlanti. Skotlannin lohkossa pelaa poikkeuksellisesti kolme joukkuetta, missä kaikki maat ovat kahden ottelun jälkeen tasapisteissä. Lohkon muut joukkueet ovat Israel ja Albania. Skotlanti olisi mahdollisesti näistä se mieluisin, kun mietitään Suomen pudotuspelivastustajia.

Mahdollista on myös, että esimerkiksi Serbia selvittäisi tiensä normaalien karsintojen kautta kisoihin, mikä tarkoittaisi, että paras rannalle jäänyt joukkue C-liigasta saisi paikan pudotuspeleissä.

Ennen kuin lukijat ja itse toimittaja menevät sekaisin, kaikessa yksinkertaisuudessaan Huuhkajien on lohkovoiton lisäksi voitettava kaksi yksittäistä ottelua C-liigan parhaita joukkueita vastaan unelmansa saavuttamiseksi. Kansojen liigan pudotuspelit pelataan ensi kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat