Kommentti: Kanadan MM-voitto Nuorista Leijonista tuli vaarallisella hetkellä – unohtaako kansa kiekkojätin vääryydet?

8:52
Katso: Nuoret Leijonat taipui Kanadalle MM-finaalissa jatkoeräratkaisulla.

Kanadalaisilla on ollut karvas maku suussa jääkiekkoliittonsa toiminnasta raiskausvyyhden aikana. Unohtuvatko vääryydet kesän kiekkomenestyksen keskellä, kysyy MTV Urheilun työharjoittelija Airik Hodge.

Kanadan jääkiekkoliitto on vellonut kohun keskellä viikkoja. Kohun seurauksena jääkiekkoliiton puheenjohtaja Michael Brind'Amour erosi tehtävästään. Sosiaalisen median palstoilla vaaditaan jatkuvasti, että kaikki vyyhdestä tienneet toimijat erotettaisiin liitosta. Toistaiseksi Brind'Amourin eroaminen on ainoa iso muutos liiton sisäisessä rakenteessa.

Kanada voitti varhain viime sunnuntaina MM-kultaa Nuoria Leijonia vastaan käydyn trillerin päätteeksi. Kansa juhlii, negatiiviset kommentit ovat suurimmilta osin hävinneet liiton sosiaalisen median tilien kommenttikentistä. Naisten MM-kisat ovat nurkan takana. Unohtaako kansa nyt karmeat vääryydet?

Kanada on yhteiskuntana ainoa laatuaan. Kaikki pyörii jääkiekon ympärillä. Kuinka vaarallista on antaa organisaatiolle näin pyhä status kansalaisten keskuudessa? Viimeaikaiset tapahtumat osoittavat sen, että oli tilanne mikä tahansa, kansa rakastaa maajoukkuettaan. Ja toisaalta miksi ei? Eihän nykyisessä maajoukkueessa ollut pelaajia, jotka olisivat tehneet mitään väärää. Ainakaan siitä ei tiedetä.

Niin kauan kuin Kanadan jääkiekkoliitossa työskentelee ihmisiä, jotka ovat tienneet piirunkaan vertaa epäeettisestä toiminnasta, liittoon on lähes mahdotonta luottaa.

Elleivät tietty naiset voita kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja