Skandaali pakotti eroon – Kanadan kiekkopomo teki kovan päätöksen

Kanadan jääkiekkoliiton hallituksen puheenjohtaja Michael Brind'Amour on eronnut tehtävästään, kertoo The Athletic. Hallintoelin ilmoitti saaneensa suunnitelman erosta perjantai-iltana.

– Olen kuunnellut huolellisesti ja tiiviisti kanadalaisten kommentteja lajimme ja organisaatiomme kulttuurista sekä toiminnastamme ja johtajuudestamme. Ymmärrän, että viime viikkoina toteuttamamme toimet ovat osa ratkaisua, Brind'Amour sanoi lausunnossaan.

– Välittömät toimet ovat välttämättömiä organisaatiomme ja urheilumme kohtaamien tärkeiden haasteiden ratkaisemiseksi, mihin toimintasuunnitelmamme tähtää. En pystyisi viemään tätä uudistusta loppuun asti ja olen siksi ilmoittanut eroavani hallituksesta.

Kanadan jääkiekkoliitto on ollut voimakkaan tarkkailun ja kritiikin kohteena toukokuusta lähtien, kun väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä nousivat julkisuuteen oikeusjutussa, jonka järjestö sovitteli.

Huhtikuussa Ontarion ylioikeuteen jätetyssä kanteessa eräs nainen väitti, että kahdeksan pelaajaa pahoinpiteli häntä Lontoossa sijaitsevassa hotellihuoneessa kesäkuussa 2018. Kanadan kultaa voittaneen junioreiden maailmanmestarijoukkueen jäsenet olivat kanteessa pahoinpitelystä syytettyjen joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat