Komediasta draamaan – Nämä tähdet onnistuivat vakavissakin rooleissa

Kun komediassa esimerkiksi pieruhuumorilla, naaman vääntelyllä ja vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutumalla naurattanut näyttelijä siirtyykin draamaan, aina se ei toimi. Askmen.com esittelee miehiä, jotka ovat siinä onnistuneet.

Steve Martin

Steve Martin aloitti uransa stand up -koomikkona. Hän on yksi Saturday Night Live -ohjelman historian suosituimmista vierailevista juontajista. Valkokankaalla Martin on hauskuuttanut ihmisiä muun muassa Joku Minussa-, Herrasmieshuijarit- ja Morsiamen isä -tuotoksissa. Askeleita vakavampien elokuvien pariin Martin otti Grand Canyon – Elämää kaupungissa- sekä Espanjalainen vanki -elokuvissa. Nykyään Martin on myös arvostettu kirjailija. Filmisovitus hänen Shopgirl-kirjastaan esitettiin Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Adam Sandler

Adam Sandler on sekä hölmöillyt Happy Gilmoressa että liikuttanut Reign over me – Ystävyyden voimassa. Ensimmäisen kerran Sandler hauskuutti ihmisiä lavalla 17-vuotiaana. Sivuosa The Cosby Show'ssa johti menestykseen Saturday Night Livessa. Sandlerin komediaelokuvat ovat takoneet miljoonia dollareita, mutta vuonna 2002 Sandler yllätti draaman tajullaan Punch Drunk Love -elokuvassa. Hän sai siitä Golden Globe -ehdokkuuden.

Jim Carrey

Ace Ventura – lemmikkidekkari teki Jim Carreystä tähden. Samaten vuonna 1994 ilmestyneet Nuija ja tosinuija sekä The Mask - Naamio lujittivat suosiota. Vuonna 1998 Carrey näytti vakavampaa puoltaan The Truman Show'ssa. Man on the Moon seuraavana vuonna todisti, että Carrey taipui aivan yhtä hyvin draamaan kuin komediaan. Vaikka Carreyn vakavammat elokuvat eivät ole netonneet yhtä paljon kuin komediat, esimerkiksi Tahraton mieli on lujittanut yleisön uskoa Carreyn kykyihin koskettaa muutenkin kuin naurattamalla.

Robin Williams

Robin Williams on paitsi hauskuuttanut Jumanjissa ja Isä sisäkkönä -elokuvassa, myös liikuttanut Good Will Huntingissa ja Taivaan tuolla puolen -filmissä. Williamsin taito hypätä elokuvarooleissaan komediasta draamaan muutaman kuukaudenkin sisällä ihastuttaa faneja. Nykyään Williams vaikuttaa jopa luotetummalta draama- kuin komedianäyttelijältä, sillä hän on saanut vakavammista rooleistaan neljä Oscar-ehdokkuutta. Good Will Hunting poiki Williamsille Oscarin parhaasta miessivuosasta.

Tom Hanks

Tom Hanks aloitti uransa lyhytikäiseksi jääneessä tilannekomediassa nimeltä Bosom Buddies, jossa hän pukeutui naisen vaatteisiin. Myös 1980-luvulla tehdyt Rahareikä ja Dragnet osoittautuivat flopeiksi. Hanksin tähti alkoi nousta vasta vakavien roolien myötä. Philadelphia, Apollo13 ja Pelastakaa sotamies Ryan ovat miehen roolitöistä yhtiä tunnetuimpia. Hanks ei ole kuitenkaan täysin hylännyt komediaa vaan valitsee rooleja, joissa molempia puolia tulee esiin. Komediarooli Big-elokuvassa toi Oscar-ehdokkuuden, mutta vakavammista rooleistaan hän on voittanutkin kaksi Oscaria.

Bill Murray

Bill Murrayn ura koomikkona sai nostetta Saturday Night Livesta. Hän tuli tunnetuksi outojen roolihahmojen taitajana ja pelottomana improvisaattorina. Menestystä jatkoivat muun muassa Entäs Bon?-, Päiväni murmelina- ja Ghostbusters-elokuvat. Draaman puolelle Murray murtautui ensimmäistä kertaa vuonna 1994 Tim Burtonin ohjaamassa elokuvassa Ed Wood. Muunnos "vakavasti otettavaksi" näyttelijäksi täydentyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun Murray sai Oscar-ehdokkuuden roolistaan Lost In Translation -draamaelokuvassa.

Will Smith

Will Smith tuli kuuluisuuteen Fresh Prince-nimisenä räppärinä. Musiikkiuran ansiosta hän pääsi todistamaan myös komedian tajunsa televisioon Bel-Airin prinssi -sarjaan. Komedia pyöri ruuduissa kuusi menestyksellistä vuotta, minä aikana Smith näytteli myös Six Degrees of Separation -draamassa. Smithin ensimmäinen tähtirooli oli poliisina vuoden 1995 elokuvassa Pahat pojat. Filmin odottamaton menestys teki hänestä A-luokan tähden yhdessä yössä.

Seuraavat vuodet Smith esiintyi Independence Dayn, Men in Blackin ja Valtion vihollisen tapaisissa Hollywood-spektaakkeleissa. Takuuvarmojen hittien takomisen sijaan Smith päätti vuonna 2001 esittää Muhammad Alia elokuvassa Ali. Hän sai roolistaan Oscar-ehdokkuuden ja voitti Golden Globe -palkinnon. Sittemmin Smith on onnistunut tasapainoilemaan sekä I, Robot -elokuvan kaltaisten suurtuotantojen että Onnen potkuja -elokuvan tapaisten persoonallisempien projektien parissa.

Lähde: Askmen.com

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja