Omasta kaupungista ja helikoptereista miljoonavelkoihin – Näiden tähtien elintaso romahti

Superrikkaat julkkiksetkin voivat ajautua rahahuoliin. Satoja miljoonia menettäneet tähdet ovat ajautuneet jopa huutokauppaamaan omia viiksiään ja asumaan pakettiautossa.

Cosmoloan.com-sivusto listasi rikkauksista ryysyihin, tai ainakin miljoonavelkoihin, ajautuneita supertähtiä.

Mike Tyson

Nyrkkeilijä Mika Tyson tienasi uransa aikana yli 240 miljoonaa euroa. Hänen elämäntyylinsä oli kuitenkin liikaa jopa tälle määrälle tuohta: Tyson kulutti kahdessa vuodessa yli 7 miljoonaa euroa asianajokuluihin, ja upotti lähes 200 000 euroa hakulaitteisiin ja kännyköihin. Eräisiin syntymäpäiväjuhliinsa hän panosti 330 000 tuhatta euroa.

Vuonna 2003 Tyson ajautui henkilökohtaiseen konkurssiin. Hän oli veroviranomaisille velkaa lähes 11 miljoonaa ja ex-vaimolleen yli 7 miljoonaa euroa.

Willie Nelson

Suosioon jo 1960-luvulla noussut country-muusikko Willie Nelson on ollut mukana levyttämässä yli 30 albumia. Vuonna 1990 hän oli kuitenkin lähes 13,5 miljoonaa euroa velkaa Yhdysvaltain veroviranomaisille. Päästäkseen takaisin jaloilleen hän julkaisi albumin The IRS Tapes: Who'll Buy My Memories. Sen kaikki tuotot menivät verovelkojen maksamiseen.

Kim Basinger

Kim Basinger oli 1980-luvun lopulla yksi Hollywoodin parhaiten palkatuista näyttelijöistä. Rahoillaan hän päätti ostaa kokonaisen kaupunkin: Yhdysvaltain Georgiassa sijainnut Braselton siirtyi Basingerin omistukseen yli 16 miljoonalla eurolla.

Braseltonista ei tullut sellaista turistikohdetta, josta Basinger oli unelmoinut. Vuonna 1993 näyttelijä myös haastettiin oikeuteen, koska hän perääntyi neljä viikkoa ennen kuvausten alkamista elokuvasta, jota oli jo suostunut tähdittämään.

Basingerin oli pakko myydä Braselton vain 800 000 eurolla ja julistautua henkilökohtaiseen konkurssiin, jotta hän pystyi selviämään elokuvayhtiön 6,5 miljoonan euron haasteesta. Kallis avioero Ron Brittonista pahensi tilannetta entisestään.

Burt Reynolds

Näyttelijä Burt Reynolds hakeutui konkurssiin vuonna 1996. Hänellä oli velkaa noin yhdeksän miljoonaa euroa. Reynolds omisti kartanoita, helikopterin ja ylellisen maatilan Floridassa, mutta lopulta elokuvien menestymättömyys sekä huonot sijoitukset kahteen ravintolaketjuun 1980- ja 1990-luvuilla johtivat taloudelliseen katastrofiin. Reynoldsin piti lopulta huutokaupata jopa tavaramerkiksi muodostuneet viiksensä, jotta hän pystyi maksamaan laskunsa.

MC Hammer

Kun MC Hammer oli vielä rikas, hän nautti Kalifornian-kodistaan, jossa oli kaksi uima-allasta, elokuvateatteri, tenniskenttiä ja 17 auton autotalli. Muusikko sijoitti myös helikopteriin, moniin kilpahevosiin sekä äänentoistojärjestelmään, joka vaati yli 35 kilometrin langoituksen. Muusikon neljä rottweileria kulkivat täyskullatuissa ketjuissa.

Pröystäilylle tuli loppu vuonna 1996, kun MC Hammer ajautui konkurssiin. Velkaa oli kertynyt noin 10,5 miljoonaa euroa.

Marvin Gaye

1960-luvulla suosioon noussut muusikko Marvin Gaye ajautui vero- ja huumeongelmiin. Hän meni henkilökohtaiseen konkurssiin vuonna 1979 ja muutti Havaijille. Siellä hän asui pakettiautossa ja alkoi työstää albumiaan In Our Lifetime.

Michael Jackson

Michael Jacksonin kerrotaan olleen kuollessaan yli 320 miljoonan euron veloissa. Laulaja rakensi Neverlandin kartanoonsa muun muassa kaksi rautatietä, kaksi helikopterikenttää, oman palolaitoksen, eläintarhan sekä valtavan määrän vuoristoradan tyyppisiä laitteita. Ostoslistalle oli kertynyt myös 75 autoa sekä Elizabeth Taylorin yli 500 000 euron arvoinen kaulakorun Elizabeth Taylorille.

Gary Coleman

Näyttelijä Gary Coleman oli aikoinaan television korkeimmin palkattu lapsinäyttelijä, mutta vuonna 1999 hän ajautui konkurssiin. Coleman yritti paikata lähes 60 000 euron henkilökohtaista velkaansa järjestämällä internet-huutokaupan. Hän kauppasi siellä paistinlastoja, sohvaa, keilapalloa, kenkiä sekä vaatteita. Coleman järjesti jopa kisan, jonka pääpalkintona oli jouluinen ostosreissu kenenkäs muunkaan kuin itsensä Gary Colemanin kanssa.

Lähde: Cosmoloan.com

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja