Nämä tähdet tunnetaan taistelustaan syöpää vastaan

Moni julkisuudenhenkilö on taistellut näkyvästi syöpää vastaan. Lue, miten heillä menee nyt.

Syövän voittaneita maailmantähtiä

Näyttelijä Michael Douglasilla todettiin kurkkusyöpä vuonna 2010. Douglas kertoi David Lettermanin haastattelussa polttavansa tupakkaa ja juovansa alkoholia. Tammikuussa 2011 Douglas kertoi parantuneensa syövästä.

Sinkkuelämää -sarjassa näyttelevällä Cynthia Nixonilla diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2006. Hän kertoi asiasta vasta vuonna 2008, jolloin hän alkoi työskennellä rintasyöpätietoisuuden puolestapuhujana.

Laulaja ja näyttelijä Olivia Newton-John sairastui rintasyöpään vuonna 1992. Vuonna 2004 hän oli parantunut siitä kokonaan. Newton-John on levittänyt tietoutta ja toivoa muille syöpää sairastaville.

Etelä-Afrikan entinen presidentti Nelson Mandelasairastui eturauhassyöpään, mutta selvisi siitä vuonna 2002.

Laulaja Rod Stewartilla todettiin kilpirauhassyöpä vuonna 2000, mutta se saatiin poistettua jo samana vuonna.

Laulaja Kylie Minogue sairastui rintasyöpään vuonna 2005. Vaikka laulaja on sittemmin taltuttanut syövän, hän kärsii edelleen vahvojen syöpälääkkeiden sivuvaikutuksista. Kylie äännestettiin innoittavammaksi rintasyöpää sairastavaksi tähdeksi rintasyöpää sairastavien asuja valmistavan Amoena-liikkeen toimesta.

He menehtyivät syöpään

Charlien enkelit -tähti Farrah Fawcettmenehtyi peräsuolisyöpään 62-vuotiaana vuonna 2009. Näyttelijä oli taistellut syöpää vastaan lähes kolme vuotta. Fawcettin miesystävä kosi häntä vain kaksi päivää ennen naisen kuolemaa.

Kuuma tanssija Patrick Swayze menehtyi 57-vuotiaana vuonna 2009. Kuolinsyynä oli sydänkohtaus, jonka oli aiheuttanut miehen pitkään sairastama haimasyöpä.

Näyttelijä Angelina Jolien äiti Marcheline Bertrand kuoli 56-vuotiaana vuonna 2007 taisteltuaan munasarjasyöpää vastaan yli seitsemän vuotta.

Bealtes-tähti Paul McCartneyn vaimo Linda McCartney menehtyi rintasyöpään 56-vuotiaana vuonna 1998.

Piirroselokuvien tuottaja Walt Disney menehtyi 65-vuotiaana keuhkosyöpään vuonna 1966.

Studio55/Siiri L'Ecuyer

Lähteet: http://www.cbs.com, http://abcnews.go.com, www.imdb.com, www.theinsider.com, http://www.pcwc.org, www.cnn.com, http://cdnedge.bbc.co.uk, www.stara.fi, http://www.breastcancersuccess.com.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja