Kolmen sekunnin kikka voi saada rintaliivit istumaan paremmin – paljastaa myös, käytätkö vääränkokoisia liivejä

Onko alusvaatteilla parasta ennen -päivää? 0:30
KATSO MYÖS: Onko alusvaatteilla parasta ennen -päivää? Sitä, miten kauan rintaliivit tai alushousut säilyvät "hyvinä", on mahdotonta sanoa. Joitakin vinkkejä voi kuitenkin antaa!

Huonosti istuvat rintaliivit voi saada sopimaan täydellisesti hyvin helpon ja nopean niksin avulla.

Ihanat, kamalat rintaliivit.

Oikeankokoisten, mukavien ja riittävästi tukevien rintaliivien löytäminen tuntuu olevan välillä lähes mahdoton saaga. Olkaimet painautuvat ihoon, kaarituki tökkii ja käsien alle sekä selkäpuolelle ilmestyy ärsyttävät, pullottavat "selkäläskit", jotka saavat vaatteetkin istumaan huonosti päälle.

Varsinkin rintaliivien aiheuttamat ihopullistumat saattavat johtua yksinkertaisesti huonosti istuvista tai liian vähän tukevista liiveistä, mutta syynä saattaa olla myös se, miten puet rintaliivit päällesi.

Tämä ongelma on helppo korjata niin sanotulla kauhaisumetodilla, kirjoittaa Metro.

Pieni vaiva, merkittävä ero

Kauhaisumetodin ideana on yksinkertaisimmillaan auttaa varmistamaan se, että rintakudoksesi on kauttaaltaan rintaliivien kuppien sisällä. Se vois myös auttaa määrittämään, käytätkö oikeankokoisia rintaliivejä (suurin osa ei käytä).

Näin metodi toimii käytännössä:

  1. Aloita pukemalla rintaliivit yllesi ja kiinnitä hakaset.
  2. Kumarru hieman eteenpäin ja kauhaise sitten vastakkaisella kädellä rintakudoksesi kunnolla kuppien sisään myös kainalon puolelta. Toista sama toisella puolella.
  3. Suorista selkäsi ja anna rintojen asettua kuppeihin.
  4. Tunnustele kädelläsi rintojen alta ja tarkista, ettei rintakudos pursuile ulos myöskään liivien alta.

– Kummatkin rinnoistasi ovat mukavasti asettuneet kuppeihin ja jos liivit istuvat hyvin, missään ei pullota, eivätkä kupit rypisty, alusvaateyritys Bravissimon asiakaspalvelupäällikkö Laura Franklin kertoo Metron mukaan.

Herkkä rintakudos venyy helposti kainaloiden ja selän suuntaan, mutta kun rinnat ovat hyvin aseteltu kuppeihin, myös kaarituki painautuu ihoon vähemmän. 

Käytätkö oikeankokoisia liivejä?

Kauhomismetodi saattaa samalla paljastaa, käytätkö oikeankokoisia rintaliivejä. 

– Rintojen pursuaminen kupin yli tarkoittaa, että tarvitset todennäköisesti isomman kuppikoon, Laura Franklin toteaa.

Toisaalta kuppien ammottava tyhjyys tai kuppien rypistyminen saattaa viestiä siitä, että saattaisit tarvita pienemmän kuppikoon.

Katso myös: Alusvaatteita ostamassa? Älä haksahda yleiseen kokovirheeseen: "Ihmiset tuijottavat kuin pyhää jumalaa..."

Alusvaatteita ostamassa? Älä haksahda yleiseen kokovirheeseen:"Ihmiset tuijottavat kuin pyhää jumalaa..." 1:21
Alusvaateostoksilla oma koko kannattaa hetkeksi unohtaa. Moni tuijottaa alushousujen tai rintaliivien kokolappua sokeana, vaikka koot vaihtelevat valmistajasta toiseen, ja jopa saman valmistajan eri mallien välillä, muistuttaa Talvikki Karttunen Liivi Rusinista Kuopiosta.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat