Kolme kuollut liikenteessä lauantaina – liukas tienpinta ja lumipölly huonontavat ajokelia

Huomenta Suomen sää 2:55
Katso videolta viikonlopun sää.

Poliisi on ilmoittanut yhteensä kolmen henkilön kuolleen lauantain aikana tieliikenteessä.

Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaalla tapahtunut kolari vaati kaksi kuolonuhria valtatie 8:lla iltapäivällä, tiedotti Pohjanmaan poliisi lauantai-iltana.

Poliisin mukaan kaksi henkilöautoa kolaroi pohitustilanteessa noin kello 16:n aikaan. 

Valtatie 8:n liikenne ohjattiin kolarin jälkeen kiertotielle. Poliisilla ei ollut antaa kello 19:n jälkeen arviota siitä, mihin aikaan valtatie pystyttäisiin avaamaan uudelleen liikenteelle onnettomuuspaikalla.

Lauantaina tapahtui myös toinen kuolonuhrin vaatinut kolari, kun kaksi henkilöautoa ajoivat nokkakolarin valtatie 2:lla Vihdissä Uudellamaalla.

Uudenmaan pelastuslaitos kertoo, että henkilöautolla Porin suuntaan ajanut mies kuoli turmassa, joka tapahtui Olkkalan liittymän ja Vanhan Porintien välisellä tieosuudella kello 17:n jälkeen.

Toisen kolariauton kuljettaja loukkaantui, kertoi päivystävä palomestari. Kummassakin autossa oli vain kuljettaja. Autot romuttuivat onnettomuudessa.

Valtatie 2:n eli Porintien liikenne ohjattiin kulkemaan kiertotietä kolaripaikan ohi. Palomestari kertoi STT:lle, että iltaseitsemältä ei ollut vielä arvioitavissa, mihin aikaan valtatie olisi avattavissa jälleen liikenteelle.

Pohjanmaan poliisi ja Uudenmaan pelastuslaitos eivät antaneet lauantaina tarkempia tietoja onnettomuuksien syistä tai uhreista.

Huono ajokeli

Ilmatieteen laitos on antanut Uudellemaalle varoituksen huonosta ajokelistä. Muita huonon ajokelin alueita ilmatieteenlaitoksen mukaan ovat Kymeenlaakson, Päijät-Hämeen, Karjalan ja Savon alueet.

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että ajokeli on paikoittan huono talvisten olosuhteiden vuoksi.

– Talvisella kelillä tienpinnat ovat jäisiä, ja lumipölly voi haitata näkyvyyttä, Mannonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat