Mölli-koiran kimppuun käytiin verisesti – omistaja kertoo, kuinka hyökkääjäkoiran isäntä kaasutti yllättäen karkuun ja oli ajaa ihmisen päälle

Helsinkiläinen Jemina Halonen koki kauhunhetkiä eilen, kun vieras koira kävi hänen Mölli-koiransa kimppuun koirapuiston portilla. Halonen varoittaa väkivaltaisesta koirasta muita alueella asuvia.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina aamupäivällä, kun Jemina Halonen oli käyttämässä nuorta englanninbulldoggiaan kävelyllä Helsingin Jakomäessä.

Halonen oli sopinut tapaamisen paikalliseen koirapuistoon Möllin kasvattajan ja koiran sisarusten kanssa.

Kun Halonen pääsi Möllin kanssa koirapuistoissa olevaan ”eteiseen”, josta pääsee pienten tai isojen koirien aitaukseen, isojen koirien puolelta lukitsemattomasta portista säntäsi paikalle belgianpaimenkoira malinois -rotuinen koira. Se hyökkäsi Halosen koiran kimppuun.

– Belgi retuutti koiraani puistossa eikä laskenut irti, Halonen kuvaa tilannetta.

Halonen kertoo yrittäneensä irrottaa toista koiraa omastaan, mutta ei saanut sitä irti. Myöskään toisen koiran omistaja ei saanut omaa koiraansa irti Möllin niskasta.

Hetken päästä Mölli muuttui Halosen mukaan veltoksi ja virtsasi alleen. Tässä vaiheessa mies lopetti edes yrittämästä irrottaa koiraansa Möllistä.

–  Hän ilmoitti, ettei voi tehdä mitään asialle.

Tilanne ratkesi vasta, kun Halosen koiran kasvattaja tuli paikalle ja sai belgianpaimenkoiran irrottamaan otteensa. Halonen sai Möllin autoon turvaan, jossa se myös palasi tajuihinsa.

Vieraan koiran omistaja kaasutti karkuun

Halonen kertoo soittaneensa heti tämän jälkeen hätänumeroon.

– Belgin omistaja sanoi kuitenkin ottavansa vastuun ja selvittävän tilanteen kanssamme, joten poliisille ei soitettu, Halonen kertoo.

Mies kertoi vievänsä ensin oman koiransa autoon. Hän ei kuitenkaan palannut paikalle, vaan hyppäsi rattiin ja lähti ajamaan pois.

Halonen kertoo Möllin kasvattajan yrittäneen estää auton pois pääsyä asettumalla ajoväylälle, mutta mies ei pysähtynyt.

– Sen sijaan herra vain kaasutti kohti kasvattajaa, jolloin Möllin kasvattaja joutui väistämään.

Mölli eläinsairaalaan

Halonen vei loukkaantuneen ja verisen Möllin Viikin eläinsairaalaan, jossa se sai lisähappea, kipulääkkeitä ja antibiootteja.

Paksun nahan ansiosta se säästyi pahemmilta vammoilta.

Halonen kertoo itse saaneensa käteensä ihorikkoja yrittäessään suojella koiraansa. Lisäksi häneltä oli katkennut neljä kynttä.

Halonen kertoo hänen ja Möllin kasvattajan tehneen tapauksesta rikosilmoituksen poliisille – myös yliajamisen yrittämisestä.

– Luonnollisesti haluamme myös varoittaa muita kyseisestä miehestä ja koirasta sekä saada tekijän vastuuseen.

– Kontulalaiset etenkin olkaa varovaisia koirienne kanssa.

Halonen kertoo miehen olleen noin 55–65-vuotias. Koiralla oli päällä sininen kuviollinen takki, kaulassa puolikuristava nahkapanta ja kuonolla koppa tai vedonestohihna.

Tekijä Halosen tiedossa

Halonen on saanut tapauksesta Facebook-päivityksensä jälkeen paljon viestejä, kommentteja ja vihjeitä.

Yhden vinkin mukaan samainen koira olisi käynyt aiemminkin toisen koiran kimppuun. Tuolloin tilanne oli omistajan mukaan päättynyt toisen koiran kuolemaan.  

– Jos asia menee poliisissa eteenpäin, pystyn nyt laittamaan toisenkin tapauksen mukaan. Ei siis ole ensimmäinen kerta, kun koira ja mies tekevät tällaista.

Halonen kertoo nyt jo itse tietävänsä koiran omistajan nimen ja osoitteen ja kertoneensa ne poliisille.

Mölli voi jo paremmin

Mölli on noin puolitoistavuotias uroskoira ja Halosen mukaan reipas, ystävällinen ja sosiaalinen kaveri.

Se on Halosen mukaan levottoman yön jälkeen jo virkeämmässä kunnossa ja jaksanut kipulääkkeiden ansiosta käydä ulkona kävelemässä ja ”nuuskuttelemassa”.

Halonen kertoo miettivänsä, miten Mölli tulee reagoimaan muihin koiriin vastaisuudessa.

– Se on tullut tähän asti tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Yleensä lenkillä olemme törmänneet muun muassa yhteen suomenlapinkoiraan, jonka kanssa sillä on hyvät pienet hihnapainit.

– Toivottavasti tästä tapauksesta ei jää mitään pelkoaggressiota.

Helsingin poliisi ei ole vielä rekisteröinyt rikosilmoitusta tapauksesta eikä aloittanut mahdollista tutkintaa tapauksessa.

MTV Uutiset on nähnyt eläinlääkärin selosteen tapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat