Kojolle sydämentahdistin – leikkauksessa humoristisia lääkäreitä

Timo Kojo 26:17

Laulaja Timo Kojo kertoi Studio55.fi-lähetyksessä leikkauksesta, jossa hänelle asennettiin sydämentahdistin. Hän seurasi tahdistimen asennusta monitoreista ja kuunteli lääkäreiden vitsailua.

Timo Kojo sai viime syksynä sairaskohtauksen asunnollaan. Hänellä oli pitkään ollut todella vetämätön olo, ja lopulta stressaava elämäntilanne vaati veronsa.

Tutkimuksissa yritettiin selvittää kohtauksen aiheuttajaa. Useiden tutkimusten jälkeen selvisi, että Kojon sydän kärsi vasemman puolen vajaatoiminnasta. Sen korjaaminen edellytti tahdistimen asennusta.

Tahdistin laitettiin paikallispuudutuksessa ilman nukutusta. Kojolla oli naurussa pidättelemistä, sillä lääkärit vitsailivat hänen mukaansa koko leikkauksen ajan. Kirurgi oli muun muassa huikannut Kojolle leikkauksen aikana: "Golf on sitten kielletty."

– Se oli huumoria vaan, Kojo huomauttaa.

– Mikään ei ole tahdistimen asentamisen jälkeen kiellettyä, Kojo heitti.

Muutamia mielenkiintoisia kieltoja sydämentahdistimen kanssa elämiseen kuitenkin liittyy. Kojo ei saa ampua pyssyllä, koska se iskee rintaan, eikä kantaa raskaita kantamuksia.

– Mikroaaltouunin päällä en saa maata. Harvoin tietysti tulee maattuakaan, Kojo naureskeli.

Avaimenperän kokoisen tahdistimen asentamisen jälkeen Kojon elämä on sujunut mallikkaasti ja kunto kohentunut. Kojo kertoi, että muutamalla urheilijallakin on vastaava tahdistin.

Lue myös:

    Uusimmat