Mainos

Koiralla diagnosoitiin syöpä – omistaja vei uskollisimman ystävänsä käsittämättömälle viimeiselle matkalle

Kun mies sai kuulla Bella-koirallaan olevan vain kuukausia elinaikaa, hän päätti tehdä lemmikkinsä loppuelämästä ikimuistoisen. Samalla miehen oma elämänkatsomus muuttui kertaheitolla.

Kun Robert Kugler sai kuulla, että hänen uskollisella Bella-koiralla on vain kolmesta kuuteen kuukautta elinaikaa, hän päätti, että koiran viimeisistä elinkuukausista tulisi ikimuistoiset. Heillä olisi edessään vielä miljoonia hyviä hetkiä, jos he vain osaisivat ottaa niistä kaiken irti.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

9-vuotiaalla Bella-koiralla todettiin syöpä toukokuussa 2015. Koiralta jouduttiin tämän myötä amputoimaan toinen etujaloista – tai muutoin Bella olisi jouduttu lopettamaan hetimmiten. Syöpä oli kuitenkin levinnyt jo keuhkoihin saakka, joten koiralle annettiin vain kuukausia elinaikaa.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Nebraskasta kotoisin oleva, juuri koulunsa päättänyt Robert päättikin muuttaa elämänsä suunnan ja tehdä yhteisen – ja viimeisen – matkan suklaanruskean labradorinnoutajansa kanssa. Hän lähti kiertämään Amerikkaa yhdessä uskollisemman ystävänsä kanssa sen sijaan, että hän olisi rynnistänyt hetimmiten työelämään.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Niinpä he lähtivät matkaan: he suunnistivat ensin Chicagoon, sitten Floridaan. Robert kuvasi yhteisiä hetkiä Instagramiin.

– Minusta tuntuu, että tämä on nyt tarkoitukseni. Elämässäni on nyt meneillään kappale, jossa teen tutkimusmatkaa koirani kanssa, Kugler kuvailee.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Ja he ovat kokeneet paljon yhdessä. Kerran he kiipesivät Adirondack-vuoriston vesiputoukselle. Koira oli innoissaan kiivetessään ylös – mutta se ei kyennytkään askeltamaan alaspäin.

– Se katsoi minua kuin sanoen ”Isä, tarvitsen apua.” Otin Bellan syliini ja kannoin sen alas kalliolta ja veden läpi, ja se vahvisti välistämme sidettä juuri sillä hetkellä. Aivan kuin olisin sanonut: ”Minä pidän sinusta huolen, ja tulen aina pitämään”.

Ja he ovat matkanneet yhdessä yli viisi kuukautta, välillä kotiin palaten. Takana on tuhansia kilometrejä ja autossa nukuttuja öitä – sekä järisyttävä määrä upeita muistoja.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Vaikka matkan piti olla jäähyväismatka Bella-koiralle, myös Robert koki kokemuksen eheyttävänä.

– Menetin veljeni Irakissa vuonna 2007 ja vanhin siskoni kuoli auto-onnettomuudessa vuosia takaperin. Kun näet, kuinka elämä päättyy aivan liian aikaisin ennen kuin olet päässyt toteuttamaan unelmiasi, se muuttaa tapaa, jolla katsot omaa elämääsi, Kugler selittää.

Ja arvaa mitä? On kulunut jo yli kuusi kuukautta. Ja Bella on edelleen elossa – ja matka jatkuu. Ja se jatkuu niin kauan, kun he saavat olla vielä yhdessä.

Katso myös koskettava video, miten koira voikaan muuttua rakastavassa perheessä:

1:05

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.